A 8 legtutibb tárgy a lakásodba
Kedveled a különleges, ugyanakkor praktikus kiegészítőket? Szereted egyedi tárgyakkal körülvenni magad? Akkor válogass!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Helyezd kényelembe magad!

Ha az otthonodban nem érezheted igazán kényelemben magad, akkor hol máshol? Ráadásul ehhez szinte semmi másra nincs szükség, mint egy nyugodt sarokra és egy jókora babzsákra!

A Blup! babzsákfotelek egyik legkényelmesebbike a kagylóformájú, hat ovális elemből, alul és felül hatszögformával, deréktámasztó jelleggel kialakított darab. Utóbbi tulajdonságának köszönhetően kiváló ülőalkalmatosság, hiszen bármennyire is kényelmes, nem engedi elszunnyadni használóját. A keleti kényelem érzését kölcsönzi tulajdonosának – nem véletlenül az egyik legkülönlegesebb darab a Blup! választékában.

Polc vagy asztal?

Ha kedveled a misztikus Távol-Keletet és az ott élők kultúráját, az otthonodból nem hiányozhat egy ilyen fonott polc. Állítsd függőlegesen, és helyezz el benne és rajta távol-keleti hangulatot idéző tárgyakat! Ha pedig asztalkára vágysz, akkor egyszerűen fektesd vízszintesen a padlóra: a fiókszerű részeket még így is megtöltheted különleges csecsebecsékkel. Csak egyet felejts el: kendővel vagy terítővel eltakarni a kíváncsi szemek elől!

Bamboo nádbútor
Pandawa polc
Ár: 22.900 Ft

Mozsár skandináv módra

Letisztult formák, egyszerű vonalvezetés, esztétikum és praktikum teszi a skandináv termékeket olyan különlegessé, még ha csak egyszerű, hétköznapi tárgyakról van is szó.
Az egyik legjobb példa erre a finoman csiszolt, fa mozsár, melynek tervezésekor a kényelmesebb használatot szem előtt tartva külön hangsúlyt helyeztek a kissé ferde kiképzésre. Bár két ellentétes anyag, a fa és a fém találkozásáról van szó, ebben az esetben kivételesen harmóniát teremtenek.

DanDesign
Mozsár
Ár: 24.700 Ft

Támadás a zsinórok ellen

Bizonyára megegyezhetünk abban, hogy a töltőn lévő telefon számára nincs jó hely. Ha a konnektor magasan van, a telefon lóg a zsinóron, ha pedig túl alacsonyan, akkor a szabadon lévő vezeték válik életveszélyessé a körülötte rohangálók számára. A DriinnTM mobiltartó nem csupán egy egyszerű, olcsó és praktikus termék, hanem tökéletesen megoldja ezt a problémát: a mobiltartót a mobiltöltőre rögzítheted, így a konnektor előtt függ. Töltés közben ráteheted a telefonod, és a töltőzsinórt is biztonságosan rátekerheted.

Forma
DriinnTM mobiltartó
Ár: 990 Ft

Ha gyengéd akarsz lenni a naranccsal is

Úgy tűnik, léteznek olyan tervezők, akik nemcsak arra gondolnak, hogy miként lehetne minél több létől megszabadítani egy narancsot, hanem arra is, hogy mindezt hogyan lehetne különösebb erőkifejtés nélkül megtenni. A dán Eva Solo tervezőinek nevéhez fűződik ez a gyümölcsprés, amely a rozsdamentes acél pengéknek köszönhetően jelentősen megkönnyíti a műveletet, míg a műanyag részben található szűrő alaposan megszűri a levet – természetesen a rostok megtartása mellett. A gyümölcsprés különlegessége továbbá a formatervezett üveg kanna, amelyből azonnal tölthető a frissen facsart gyümölcslé.

Eva Solo
Gyümölcsprés
Ár:11.600 Ft

Titokpolc minimálkedvelőknek

A minimál a letisztult formákat és egyszerű vonalvezetéseket kedveli. Szereti a rendet, és lehetőleg mindent elrejt a kíváncsi tekintetek elől. Talán éppen a minimál kedvelőire gondoltak a tervezők, amikor megalkották a Conceal shelf-et, azaz a titokpolcot, amely 2005-ben több díjat is elnyert a design-termékek körében. A gyártók szerint 10 könyvet biztosan elbír a csavarral falra szerelhető tartó, amellyel bármilyen helyiség hangulatát feldobhatod: a könyvek úgy tűnnek majd, mintha maguktól rendeződnének a falon, és szinte lebegnének a helyükön.

Forma
Conceal Shelf
Ár: 5000 Ft

Támadnak a támaszok!

Egy kis szín, vidám formavilág és hatalmas kreativitás jellemzi minden ajtók legpraktikusabb támaszát. A csepp alakú, vagy akár jinjang-jelképpé is alakítható, Flux fantázianevű ajtó- és ablaktámaszok szinte egyik otthonból sem hiányozhatnak. Egyszerűek, de éppen ezért olyannyira lenyűgözőek! Felhasználási módjuk ráadásul határtalan: minden típusú, formájú és méretű ajtót és ablakot kitámaszthatsz velük, ráadásul még hangulatossá is teszik az apró sarkokat.

Forma
Flux támaszok
Ár: 990 Ft

Fokhagymaprés - másképp

Hogyan lehet fokhagymát préselni egy olyan fokhagymanyomóval, amelyben nincsenek lyukak?! Egyszerűbben és kényelmesebben. Az Eva Solo tervezői által megalkotott fokhagymaprés titka ugyanis a bemetszésekben rejlik, mely hasonlóan alkalmas a kis gerezdek préselésére, mint "lyukas" társai, mégis megóv a fröcsögéstől, és tisztítani is könnyebb. Kialakításánál fogva pedig kényelmesebb használatot is biztosít.

Az Eva Solo-tól megszokott módon a préshez egy formatervezett üvegcse is tartozik, mely nemcsak arra alkalmas, hogy praktikusan tárolhasd benne a prést, hanem a fel nem használt gerezdeknek is helyet biztosít.

Eva Solo
Fokhagymaprés
Ár: 15.900 Ft

További formatervezett, hasznos és praktikus tárgyak:
Eva Solo (angol nyelven) »
Bamboo Nádbútor Galéria »
Forma »
DanDesign »
Blup! »
Scandesign »

Alessi (angol nyelven) »
Rosenthal (angol és német nyelven) »
Innoshop »

Ezt is szeretjük