Zöldesfekete foltok a zuhany szilikonján? Így tüntetheted el a makacs penészt

Nemcsak ronda, de gusztustalan is a penészes zuhanytömítő szilikon.

Penészes zuhanyszilikon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Legyen bár a nap eleje vagy vége, egy kellemes zuhany felpezsdíti vagy épp ellazítja az embert. Akkor azonban, ha a zuhanyzó csúnya, penészes, oda a frissítő élmény, és csak bosszúság lesz a vége.

Mivel a fürdőszoba nedves, párás közeget biztosít a számára, a penészgomba jól érzi magát a fürdőben, és igen nehezen lehet megszabadulni tőle. A csempéről és a falakról is fontos letakarítani, ám sokakon fog ki a zuhanyozó tömítőszilikonja, melyhez makacsul tapad a penész, sőt még alá is bekúszhat. Szerencsére ennek a megtisztítására is vannak jó módszerek.

A nulladik lépés

Mielőtt bármit tennél, kezdetnek vedd alaposabban szemügyre, hogy a szilikonon vagy mögötte látod-e a penészfoltokat.

Amennyiben rajta, a helyzet menthető lehet, de ha mögötte, akkor nincs más hátra, mint felszedni a szilikontömítést, alaposan átmosni a felületet tömény ecettel, és teljesen megszárítani azt, majd új szilikontömítést nyomni. Fontos, hogy a csík tökéletesen illeszkedjen, különben a nedvesség mögé szivárog, és rövidesen újra ugyanezzel a problémával fogsz szembesülni. Ha bizonytalan vagy, akkor kérd szakember segítségét!

Házi módszer a penész eltávolítására

Ha a penész a szilikon tetején van, akkor sem lesz egyszerű dolgod, a következő házi praktika beválhat. Szerezz be bóraxot - a bórsav nátriummal alkotott sója -, és készíts belőle tisztítószert!

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy rész bóraxot keverj össze két rész vízzel, majd alkalmazd az elegyet a felületen! Jó, ha nemcsak törlöd, de sikálod is a felületet. Ügyelj arra, hogy a szer ne kerüljön a szemedbe! Ha egy kicsit állni hagyod a felületen, és csak utána öblíted le, még eredményesebb lehet a munkád.

Fontos, hogy a keveréket ne hagyd elöl, amennyiben kisgyerek vagy kisállat is él a háztartásodban! Használat után szabadulj meg a maradéktól!

A penészmérgezésről

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy mi a penészmérgezés, és mik a tünetei. Tudtad, hogy még a fokozott verejtékezés is utalhat erre?

Fáradtság, éjszakai izzadás is jelezheti a penészmérgezést: régi és új lakásokban is megbújhat a gomba

A penészmérgezésnek számos tünete van, melyeket fontos észben tartani, különösen, ha van penész a lakásban.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük