Makacs penész a csempén? Könnyen megszabadulhatsz tőle ezzel a házi készítésű teafaolajspray-vel
A penész nem könnyű ellenfél, de nem is legyőzhetetlen.

GettyImages-1200304102
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Párás, nedves, és rengeteg lakásban ablak nélküli, ezáltal rosszul szellőző helyiség a fürdőszoba, e tulajdonságai révén pedig tökéletes melegágya a penésznek.

A foltok nemcsak a sarkokban vagy a bútorok mögött jelenhetnek meg, de akár a csempézett felületen is. Megtisztításához számos takarítóspray kapható a boltokban, de ha mellőznéd a vegyszereket, akkor egy nagyon egyszerű házi spray-t ajánlunk figyelmedbe.

Így készül a csempetisztító

A házi megoldás fő hatóanyaga a teafaolaj. A teafaolaj egyfajta illóolaj, melyet az ausztrál teafa (Melaleuca alternifolia) növény leveleiből nyernek. Színe sárgás, szaga pedig kámforos, egyesek számára kissé kellemetlen. Az olajat gyógyászati célokra is alkalmazzák, de a takarításban is jó segítség, hiszen antibakteriális, fertőtlenítő és gombaölő tulajdonságú, így nagyszerű eszköz a penész ellen.

Hozzávalók:

  • fél csésze víz
  • 1 teáskanál teafaolaj
  • néhány csepp választott illóolaj a kellemesebb illatért, tetszés szerint

A készítéshez szükség lesz egy spray-fejes palackra, egy edényre, teáskanálra, illetve egy tölcsérre a betöltéshez. Keverd el az összetevőket, és töltsd a szórófejes üvegbe.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Így alkalmazd

Permetezd be a csempét, majd hagyd rajta pár percig, hogy a folyadék elkezdhessen dolgozni a felületen. Ezután körkörös mozdulatokkal csutakold át a csempét. Ha szükséges, ismételd meg a műveletet, és zárj tiszta vizes átmosással. A csempéd fényének védelme érdekében ne használj súrolókefét, inkább alkalmazz szivacsot vagy mikroszálas kendőt. 

Ideje felújítani?

Varázsold újjá a csempét és még sok mást otthon, egyszerű és olcsó házi megoldásokkal! Filléres felújítás! 

Ezt is szeretjük