Makacs penész a csempén? Könnyen megszabadulhatsz tőle ezzel a házi készítésű teafaolajspray-vel

A penész nem könnyű ellenfél, de nem is legyőzhetetlen.

GettyImages-1200304102

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Párás, nedves, és rengeteg lakásban ablak nélküli, ezáltal rosszul szellőző helyiség a fürdőszoba, e tulajdonságai révén pedig tökéletes melegágya a penésznek.

A foltok nemcsak a sarkokban vagy a bútorok mögött jelenhetnek meg, de akár a csempézett felületen is. Megtisztításához számos takarítóspray kapható a boltokban, de ha mellőznéd a vegyszereket, akkor egy nagyon egyszerű házi spray-t ajánlunk figyelmedbe.

Így készül a csempetisztító

A házi megoldás fő hatóanyaga a teafaolaj. A teafaolaj egyfajta illóolaj, melyet az ausztrál teafa (Melaleuca alternifolia) növény leveleiből nyernek. Színe sárgás, szaga pedig kámforos, egyesek számára kissé kellemetlen. Az olajat gyógyászati célokra is alkalmazzák, de a takarításban is jó segítség, hiszen antibakteriális, fertőtlenítő és gombaölő tulajdonságú, így nagyszerű eszköz a penész ellen.

Hozzávalók:

  • fél csésze víz
  • 1 teáskanál teafaolaj
  • néhány csepp választott illóolaj a kellemesebb illatért, tetszés szerint

A készítéshez szükség lesz egy spray-fejes palackra, egy edényre, teáskanálra, illetve egy tölcsérre a betöltéshez. Keverd el az összetevőket, és töltsd a szórófejes üvegbe.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Így alkalmazd

Permetezd be a csempét, majd hagyd rajta pár percig, hogy a folyadék elkezdhessen dolgozni a felületen. Ezután körkörös mozdulatokkal csutakold át a csempét. Ha szükséges, ismételd meg a műveletet, és zárj tiszta vizes átmosással. A csempéd fényének védelme érdekében ne használj súrolókefét, inkább alkalmazz szivacsot vagy mikroszálas kendőt. 

Ideje felújítani?

Varázsold újjá a csempét és még sok mást otthon, egyszerű és olcsó házi megoldásokkal! Filléres felújítás! 

Ezt is szeretjük