Így készül az egyik legjobb házi súrolókrém: vegyszermentes, mégis erős megoldás

Keverj magadnak házi súrolóport a vegyszerek használata helyett!

Házi súrolókrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Mosdókagyló, mosogató, tűzhely és a többiek - ezernyi felület van otthon, amely időnként súrolásra szorul, gondoljunk csak a vízkő- és szappanlerakódásra vagy a ráégett ételcseppekre!

Ahelyett azonban, hogy bolti, erős vegyi anyagokat tartalmazó súrolóval esnél nekik, használhatsz egy ártalmatlanabb házi keveréket is. Elkészítése gyors és egyszerű, ráadásul későbbre is eltehetsz belőle, így nap nap után előkerülhet az aranyat érő keverék.

Így készül a házi súrolószer

A házi súrolókrém egyszerűen elérhető alapanyagokból készül, beszerzésük nem igényel sok időt, vesződséget, és akár a megszokott szupermarketben is megtalálhatod őket.

A poralapú keveréket mosószódából, tisztított borkőporból, szódabikarbónából, illetve a citromillóolajból kell összeállítani. Egy edényben keverd össze a sorolt összetevőket a következő arány szerint:

  • fél csésze mosószóda,
  • másfél teáskanál tisztított borkőpor,
  • fél csésze szódabikarbóna,
  • 10-15 csepp cirtomillóolaj.

A cikk az ajánló után folytatódik

Házi súrolóporod illatosabb lesz, ha némi szárított rozmaringgal vagy apróra zúzott levendulával is megtoldod a receptet. Sót is keverhetsz bele, amennyiben szeretnéd, hogy a súrolóerő még hatékonyabb legyen, ám azt jó tudnod, hogy bizonyos felületek könnyebben karcolódnak.

Így használd

Az elkészült poralap tárolásához keress egy üres befőttes- vagy csatos tetejű üveget, melyben hosszabb időre is nedvességtől és párától mentesen elraktározhatod. Amikor használni szeretnéd a súrolószert, végy ki a porból pár kanálnyit egy edénybe, és tegyél annyi vizet hozzá, amennyivel elegyítve krémes állagot kapsz.

A házi szert használd a megszokott módon: egyszerű, vizes szivacs segítségével oszlasd el, és ha kész vagy, akkor tiszta vizes ruhával töröld át ismét a felületet. Már élvezheted is a ragyogó végeredményt!

Mire jó az olívaolaj a háztartásban?

Az olívaolaj nemcsak a konyhában hasznos, de az egész háztartásban is az: nyolc különböző célra használhatod.

8 dolog, amire kiváló egy kevés olívaolaj: az elromlott cipzártól a festékes bőrig

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük