Hányszor szabad felvenni a melltartót két mosás között? A szakértők segítenek, mit milyen gyakran kell kimosni

Nem mindig egyértelmű, mit hányszor vegyünk fel két mosás között.

GettyImages-1292613752
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan szombat délelőttönként intézik a mosást, mások hétköznap este is elindítják a szokásos programot. Ahány ház, annyi szokás, de a mosást illetően mégis vannak követendő szabályok.

Így például a gyakoriság terén: nem mindegy ugyanis, hogy hányszor viseljük a ruhadarabokat két mosás között. Abban például nagyon eltérnek a vélemények, egyszeri, kétszeri vagy többszöri alkalmat követően kerüljön-e egy melltartó a szennyesládába, de arról sem mindenki vélekedik egyformán, hogy mikor válik esedékessé egy farmer kimosása. A kétségek eloszlatásában természetesen segítségül hívható a szem és az orr, ám egy, az American Cleaning Institute szakértői által összeállított puska még hasznosabb, melyből most mi is szemezgetni fogunk.

Milyen gyakran kell mosni a melltartót és egyéb ruhadarabokat?

Miután alsó- és felsőruházatot is hordunk, nem lehet általános szabályt mondani arra, milyen gyakran szükséges beütemezni a mosást. A szabályszerűséget inkább egyenként vagy legfeljebb kategóriánként érdemes keresni.

Alsóneműk és melltartók - Az alsóneműkre, vagyis a bugyikra és zoknikra egyértelmű és áthághatatlan szabály vonatkozik. Ezeket minden egyes felvétel után mosni kell. A melltartókat az intézet útmutatója szerint 2-3 alkalmi viselés után kell kimosni.

Leggings illetve harisnya - Hasonlóan a fehérneműkhöz, ezeket is minden felvétel után mosógépbe kell tenni.

Pizsama - Amennyiben valaki közvetlenül lefekvés előtt fürdik, a pizsama mosása ritkábban esedékes, mint akkor, ha a reggeli zuhany a szokásos. Ezeket 3-4 viselés után kell a szennyesbe rakni.

Pólók és topok - A pólókat és topokat a felsőtestünkön viseljük, ezért nagy mértékben szennyeződhetnek izzadsággal és más, a nap során előforduló foltokkal, ételpöttyökkel, korommal, homokkal, egyebekkel. Ezeket ugyancsak minden felvétel után ki kell mosni.

Felső rétegek, például ruhák, pulóverek, kardigánok - Ezek a ruhadarabok az esetek többségében nem érnek közvetlenül a bőrhöz, így kevésbé érintkeznek izzadsággal. Hacsak nem tomboló nyári meleg van, vagy nem szennyeződtek valamilyen folttal, ezeket a viseleteket egynél többször is fel lehet venni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Farmer - Mindennapos viseletünk, a farmer sokféle szennyeződéssel találkozik, így például a tömegközlekedési eszközök ülésével is. Ezeket három felvétel után tanácsos kimosni. Hogy ne fakuljon a színe, mosd körültekintően, ahogyan korábbi cikkünkben javasoltuk.

Kabátok és dzsekik - Mivel az utcán számtalanféle szennyeződéssel találkozhatnak, a kabátok és dzsekik mosását nem szabad túl hosszú ideig halogatni. Háromhavonta kerüljenek a mosógépbe vagy a tisztítóba, amennyiben az anyaguk nem teszi lehetővé az otthoni mosást.

Milyen gyakran kell takarítani?

Az sem mindig egyértelmű, hogy a lakás különböző pontjait milyen gyakran esedékes kitakarítani. A következő cikkben erről lesz szó.

Ezt is szeretjük