Tilos ezekkel takarítani a melegszendvics- vagy gofrisütőt – Az se mindegy, milyen szivaccsal mossuk
Roncsolhatjuk a melegszendvicssütőnk minőségét, ha nem megfelelően tisztítjuk.

GettyImages-530303055 (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több oka is van annak, hogy a melegszendvicssütőt nem olyan egyszerű tisztára pucolni. A munkát a nehezen hozzáférhető rések és a nem kivehető, tehát el nem mosogatható tálcák is bonyolulttá teszik. A ráégett sajtot szintén nagyon nehéz kitakarítani belőle.

A megfelelő trükkel szerencsére könnyen megoldhatóvá válik a feladat. Egyes eljárásokat viszont mellőzni kell, ha az ember azt szeretné, hogy a gépe sokáig működőképes maradjon.

Tilos ezekkel takarítani a sütőt

A melegszendvicssütő tapadásmentességét teljesen tönkretehetik a kemikáliák, úgyhogy tilos mosogatószert vagy súrolószert használni. Súrolószivacs és vajazókés vagy bármilyen éles eszköz használata is hiba, mert összekarcolhatja a felületet. A gépet víz alá tartani szigorúan tilos, mivel belefolyhat a belsejébe, ami zárlatot, áramütést okozhat.

Hogyan tartható tisztán a sütő? 

A sütés után első lépésként ki kell húzni a gépet a konnektorból és megvárni, hogy kihűljön, majd letörölni a zsírfoltokat papírtörlővel. Ezután egy puha, erre a célra tartott kefével ki lehet söpörni a morzsákat a résekből, mélyedésekből. Végül a sütőlap felszínére ragadt szennyeződést, például az odaégett, leolvadt sajtot gumispatula segítségével lehet leszedni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Záró lépésként nedves, de nem mosogatószeres ronggyal töröld át a sütő tálcáját, majd száraz textillel töröld szárazra azt. Ugyanez az eljárás gofrisütőnél is alkalmazható, melynek használata közben ugyancsak csúnyán ráéghet a gépre a tészta.

7 laktató szendvics, ami ebédre is jó, ha nincs kedved főzni

Egy finom szendviccsel akár az ebédet is kiválthatod. Mutatunk néhány tippet az elkészítéshez.

Ezt is szeretjük