Tilos ezekkel takarítani a melegszendvics- vagy gofrisütőt – Az se mindegy, milyen szivaccsal mossuk

Roncsolhatjuk a melegszendvicssütőnk minőségét, ha nem megfelelően tisztítjuk.

GettyImages-530303055 (1)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Több oka is van annak, hogy a melegszendvicssütőt nem olyan egyszerű tisztára pucolni. A munkát a nehezen hozzáférhető rések és a nem kivehető, tehát el nem mosogatható tálcák is bonyolulttá teszik. A ráégett sajtot szintén nagyon nehéz kitakarítani belőle.

A megfelelő trükkel szerencsére könnyen megoldhatóvá válik a feladat. Egyes eljárásokat viszont mellőzni kell, ha az ember azt szeretné, hogy a gépe sokáig működőképes maradjon.

Tilos ezekkel takarítani a sütőt

A melegszendvicssütő tapadásmentességét teljesen tönkretehetik a kemikáliák, úgyhogy tilos mosogatószert vagy súrolószert használni. Súrolószivacs és vajazókés vagy bármilyen éles eszköz használata is hiba, mert összekarcolhatja a felületet. A gépet víz alá tartani szigorúan tilos, mivel belefolyhat a belsejébe, ami zárlatot, áramütést okozhat.

Hogyan tartható tisztán a sütő? 

A sütés után első lépésként ki kell húzni a gépet a konnektorból és megvárni, hogy kihűljön, majd letörölni a zsírfoltokat papírtörlővel. Ezután egy puha, erre a célra tartott kefével ki lehet söpörni a morzsákat a résekből, mélyedésekből. Végül a sütőlap felszínére ragadt szennyeződést, például az odaégett, leolvadt sajtot gumispatula segítségével lehet leszedni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Záró lépésként nedves, de nem mosogatószeres ronggyal töröld át a sütő tálcáját, majd száraz textillel töröld szárazra azt. Ugyanez az eljárás gofrisütőnél is alkalmazható, melynek használata közben ugyancsak csúnyán ráéghet a gépre a tészta.

7 laktató szendvics, ami ebédre is jó, ha nincs kedved főzni

Egy finom szendviccsel akár az ebédet is kiválthatod. Mutatunk néhány tippet az elkészítéshez.

Ezt is szeretjük