Így tisztítsd meg könnyen és gyorsan a kávéfőzőt: jég és só vagy egyszerű citromlé kell hozzá
A kávéfőző egykettőre beszennyeződik, megtisztítása azonban legalább ennyire könnyű.

GettyImages-155457098
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A konyha egyik legtöbbet használt eszköze a kávéfőző, melynek megtisztítása sokak számára fejtörést okoz. Pedig a kávé csak egy igazán tiszta, higiénikus főzőből esik igazán jól.

Szerencsére vannak házi praktikák, amelyek segíthetnek gyorsan és könnyen végezni a művelettel. Noha sok módszer ecettel dolgozik, mások nem kívánnak ilyen kellemetlen szagú, a gépet is bebüdösítő eszközt. A következő két praktika csupán só, jég és citrom alkalmazását igényli.

A kávéfőző megtisztítása

A hagyományos, klasszikus kávéfőzők, mint amilyen a következő képen is szerepel, egyszerűen megtakarítható a sorolt természetes eszközökkel, vegyszerektől mentesen.

Tisztítás sóval és jéggel

A só és a jég meglepő párosítás lehet a kávéfőző átmosásában, de hatékonynak bizonyulhat. Végy 5-10 jégkockát, zúzd össze, majd keverd össze sóval, és ezt az elegyet adagold a kávéfőzőbe, majd kézzel csutakold át a belsejét. Végül, amikor a jég már olvad, önts némi vizet a gépbe, és indíts egy lefőzést. A műveletet zárd két tiszta vizes átmosással, mintha kávét főznél kávé hozzáadása nélkül.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Tisztítás citromlével

Az illatos, ártalmatlan, mégis erős citromlé is jó eszköz a kávéfőző megtisztításában. Hasonlóan működik, mint az ecet, és azonos módon kell alkalmazni. Érdemes üveges citromlé helyett valódi gyümölcsöt használni, mert így a természet ereje is hozzátesz valamicskét a végeredményhez. Egy rész szűrt citromlevet és két rész vizet önts a tartályba, és indítsd el a főzést, csakúgy mint máskor. Ha a citromos víz lefolyt, zárd két tiszta vizes körrel a műveletet.

A legszennyezettebb pontok a konyhában

Jó tudni, mely pontokon lakozik a legtöbb kórokozó a konyhában. Ezekre érdemes fokozottan figyelni az időszaki és mindennapos takarításkor.

Ezt is szeretjük