Így kell kitakarítani a kenyérpirítót: nem mindegy, mivel és hogyan csinálod

A pirító nem tisztítható hagyományos tisztítószerekkel.

GettyImages-1350813051

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs is finomabb reggelire, mint egy jó, roppanós pirítós, ám csak akkor esik igazán jól, ha a kenyérpirító makulátlan: megtisztítása pofonegyszerű, de nem lehet akármivel végezni.

Az alsó morzsatálca ürítése alkalmanként, a nagyobb szabású takarítás minimum hetente esedékes, hiszen a gépbe óhatatlanul morzsák kerülnek, ami nemcsak égett szagot okoz, de ha felhalmozódik, akár tűzveszélyes is lehet.

A kenyérpirító megtisztítása

A hagyományos pirítók működési elve mindenki számára ismerős: a zsebszerű mélyedésekbe kerül a kenyérszelet, melyet fűtőszálak pirítanak meg. Fontos, hogy a gép belsejébe ne kerüljön víz. A takarítás szárazon oldható meg, és csak részben történhet vízzel.    Fontos, hogy a takarítás elkezdése előtt mindig húzd ki a gépet.

A művelethez néhány egyszerű eszközre lesz szükség, melyek beszerzése nem okoz fejfájást:

  • süteménykenő ecset,
  • mosogatószivacs,
  • mikroszálas kendő,
  • papírtörlő,
  • mosogatószeres víz,
  • nagy méretű tálca.

Utóbbira azért van szükség, mert a tisztítás során a morzsák szétgurulnának, amennyiben semmit nem helyezel a gép alá.

Első lépésben húzd ki az alsó morzsatálcát, és söpörd le róla a morzsákat. Mivel ez a tálca nem elektromos, mosható: alaposan csutakold le mosogatószeres vízzel, és töröld szárazra papírtörlővel.

Ezután enyhén rázogasd meg a gépet, hogy a maradék morzsa is kihulljon. Érdemes fejjel lefelé és normál pozíciójában is kissé megrázni, hogy a lehető legtöbb maradék kijöjjön belőle.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A következő lépésként fordítsd oldalára a gépet, és a süteménykenő ecset segítségével sepregesd ki a pirító belsejét úgy, hogy vigyázol a belső szerkezet fémelemeire. A rés nehezen hozzáférhető, de az ecsettel mégis sikerülni fog. A belső részeket semmiképp sem érheti víz, ezért ezzel az eszközzel tudod elvégezni a tisztítás oroszlánrészét.

Ha végeztél, töröld át a gépet a mikroszálas kendővel, melyet előbb mosogatószeres, utána sima vizes ruhával törölsz át, papírtörlővel pedig szárazra. Végül helyezd vissza a morzsatálcát, és a gép már használható is.

Így tisztítsd meg a kávéfőzőt jéggel

A következő cikkből megtudhatod, hogy lehet jéggel kávéfőzőt tisztítani, és hogyan citrommal.

Ezt is szeretjük