Így kell kitakarítani a kenyérpirítót: nem mindegy, mivel és hogyan csinálod
A pirító nem tisztítható hagyományos tisztítószerekkel.

GettyImages-1350813051
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs is finomabb reggelire, mint egy jó, roppanós pirítós, ám csak akkor esik igazán jól, ha a kenyérpirító makulátlan: megtisztítása pofonegyszerű, de nem lehet akármivel végezni.

Az alsó morzsatálca ürítése alkalmanként, a nagyobb szabású takarítás minimum hetente esedékes, hiszen a gépbe óhatatlanul morzsák kerülnek, ami nemcsak égett szagot okoz, de ha felhalmozódik, akár tűzveszélyes is lehet.

A kenyérpirító megtisztítása

A hagyományos pirítók működési elve mindenki számára ismerős: a zsebszerű mélyedésekbe kerül a kenyérszelet, melyet fűtőszálak pirítanak meg. Fontos, hogy a gép belsejébe ne kerüljön víz. A takarítás szárazon oldható meg, és csak részben történhet vízzel.    Fontos, hogy a takarítás elkezdése előtt mindig húzd ki a gépet.

A művelethez néhány egyszerű eszközre lesz szükség, melyek beszerzése nem okoz fejfájást:

  • süteménykenő ecset,
  • mosogatószivacs,
  • mikroszálas kendő,
  • papírtörlő,
  • mosogatószeres víz,
  • nagy méretű tálca.

Utóbbira azért van szükség, mert a tisztítás során a morzsák szétgurulnának, amennyiben semmit nem helyezel a gép alá.

Első lépésben húzd ki az alsó morzsatálcát, és söpörd le róla a morzsákat. Mivel ez a tálca nem elektromos, mosható: alaposan csutakold le mosogatószeres vízzel, és töröld szárazra papírtörlővel.

Ezután enyhén rázogasd meg a gépet, hogy a maradék morzsa is kihulljon. Érdemes fejjel lefelé és normál pozíciójában is kissé megrázni, hogy a lehető legtöbb maradék kijöjjön belőle.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

A következő lépésként fordítsd oldalára a gépet, és a süteménykenő ecset segítségével sepregesd ki a pirító belsejét úgy, hogy vigyázol a belső szerkezet fémelemeire. A rés nehezen hozzáférhető, de az ecsettel mégis sikerülni fog. A belső részeket semmiképp sem érheti víz, ezért ezzel az eszközzel tudod elvégezni a tisztítás oroszlánrészét.

Ha végeztél, töröld át a gépet a mikroszálas kendővel, melyet előbb mosogatószeres, utána sima vizes ruhával törölsz át, papírtörlővel pedig szárazra. Végül helyezd vissza a morzsatálcát, és a gép már használható is.

Így tisztítsd meg a kávéfőzőt jéggel

A következő cikkből megtudhatod, hogy lehet jéggel kávéfőzőt tisztítani, és hogyan citrommal.

Ezt is szeretjük