Foltos, piszkos az ágymatrac? Így lesz újra patyolattiszta természetes szerekkel

A csúnya, foltos ágymatrac olyan lehet, mint új korában.

GettyImages-155351347

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a frissen vásárolt ágymatrac még hófehér és makulátlan, idővel elkoszolódik, besárgul, és foltos lesz. Ez még akkor is bekövetkezik, ha valaki nagyon vigyáz rá.

A folyamat természetes és elkerülhetetlen, hiszen a használat során a matrac izzadsággal, nyállal, más testnedvekkel, hámsejtekkel, porral, szőrrel és a bőrrel lévő zsírréteggel találkozik. Szerencsére nem kell piszok tetején aludnod, mert a matrac tisztítható.

Ágymatrac tisztítás

Bár szakemberrel is tisztíttatható, a matrac takarítása otthon is megoldható. Csak pár egyszerű dolog kell hozzá, és indulhat is a munka.

Mire lesz szükség?

  • Porszívó,
  • edény,
  • kisebb szűrő,
  • tisztítórongy,
  • hajszárító,
  • szódabikarbóna,
  • levendulaolaj,
  • só.

Először is szedd le az ágyneműt a matracról, és porszívózd ki a felületet! A matrac minden oldalát szívasd végig, ne csak a tetejét. Légy különös tekintettel a varrások menti résekre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Egy csésze szódabikarbónát, pár csepp levendulaolajat keverj össze, majd a szűrő segítségével szitáld a keveréket a matracra. Ezután porszívózd le az egészet. Ez segít felfrissíteni a felületet.

A foltok kitisztításához víz, szódabikarbóna és levendulaolaj keverékét készítsd el, és egy rongy segítségével dörzsöld ki azokat. Érdemes mikroszálas kendővel dolgoznod. Ha kész vagy, egy hajszárítóval szárítsd meg a nedves részeket, majd porszívózd át a felületet.

Milyen gyakran kell ágyneműt váltani?

Nem elég a matrac tisztaságára gondolni, az ágyneműről se feledkezz meg: a mikrobiológus tanácsa szerint ilyen gyakran kell váltani.

Milyen gyakran kell ágyneműt cserélni, meddig használható a fogkefe? A mikrobiológusok tanácsai az egészséges otthonért

Sokan túlságosan elodázzák a cseréket, pedig így az egyes használati tárgyak kórokozóteleppé lesznek.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük