Milyen irányban törölsz, amikor tisztítod az ablakot? 5 gyakori takarítási hiba, amivel megnehezíted a saját dolgodat
Ha rosszul takarítasz, saját magaddal babrálsz ki.

GettyImages-1311261499
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak, akik szeretnek takarítani, de a legtöbb ember számára nem ez a legkedvesebb elfoglaltság. Ez általában azért van, mert a lakás rendbe rakása időigényes és fárasztó.

Sokan nem is sejtik, de a takarítás könnyebb és gyorsabb lenne, ha egy kis plusz odafigyeléssel végeznék el: rengeteg ember követ el olyan hibákat, amelyek hátráltatják és nehezítik a takarítást.

5 tipikus hiba takarítás közben

Az ablakpucolás is lehet gyorsabb. Ideje letakarítanod az üveget, mert poros, és már csúnyán szűri a napfényt? Figyelj a törlés irányára! Általában körkörös mozdulatokkal tisztítják a felületet, de akkor dolgozhatsz hatékonyan, ha előbb vízszintes sávokban, majd függőlegesen haladsz végig rajta.

Honnan hová haladj portalanításkor? Lényeges a kérdés, hiszen ha lentről felfelé haladsz, a porszemek mindig visszahullanak a már áttörölt felületekre. Kezdd mindig legfelül, és onnan haladj fokozatosan lefelé!

Mennyi tisztítószer szükséges? Bár sokan azt gondolnák, hogy a több tisztítószer alaposabb munkát ígér, valójában nagy hiba túladagolni a szereket. Mindig annyit tegyél a vízbe, amennyit a flakon ír! Ha túl sokat keversz bele, akkor a felületek ragacsosak, csíkosak lehetnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Még a porszívófej állapota sem mindegy. Mindig nézd meg, mielőtt használnád, és olykor ellenőrizd munka közben is. Ha sok porcicát vagy koszt szedett fel, előfordulhat, hogy a fej nem szív rendesen, ráadásul a keféről vissza is hullhatnak a földre a szennyeződések.

Ami pedig a feltörlést illeti, sokan nem figyelnek rá, de itt sem mindegy, hogy honnan hová haladsz a munka közben. Mindig a legkevésbé szennyezett részekkel kell kezdeni, és a szennyezettebb felületeket kell utoljára hagyni. Ha összevissza jár az ember a felmosóval, akkor könnyen lehet, hogy végül egyik helyről a másikra viszi csak a piszkot.

Laptoptisztítás házilag

Tisztítsd meg a koszos billentyűzetet egyszerűen! Mindössze négy kellék szükséges hozzá.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük