Milyen irányban törölsz, amikor tisztítod az ablakot? 5 gyakori takarítási hiba, amivel megnehezíted a saját dolgodat

Ha rosszul takarítasz, saját magaddal babrálsz ki.

GettyImages-1311261499

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak, akik szeretnek takarítani, de a legtöbb ember számára nem ez a legkedvesebb elfoglaltság. Ez általában azért van, mert a lakás rendbe rakása időigényes és fárasztó.

Sokan nem is sejtik, de a takarítás könnyebb és gyorsabb lenne, ha egy kis plusz odafigyeléssel végeznék el: rengeteg ember követ el olyan hibákat, amelyek hátráltatják és nehezítik a takarítást.

5 tipikus hiba takarítás közben

Az ablakpucolás is lehet gyorsabb. Ideje letakarítanod az üveget, mert poros, és már csúnyán szűri a napfényt? Figyelj a törlés irányára! Általában körkörös mozdulatokkal tisztítják a felületet, de akkor dolgozhatsz hatékonyan, ha előbb vízszintes sávokban, majd függőlegesen haladsz végig rajta.

Honnan hová haladj portalanításkor? Lényeges a kérdés, hiszen ha lentről felfelé haladsz, a porszemek mindig visszahullanak a már áttörölt felületekre. Kezdd mindig legfelül, és onnan haladj fokozatosan lefelé!

Mennyi tisztítószer szükséges? Bár sokan azt gondolnák, hogy a több tisztítószer alaposabb munkát ígér, valójában nagy hiba túladagolni a szereket. Mindig annyit tegyél a vízbe, amennyit a flakon ír! Ha túl sokat keversz bele, akkor a felületek ragacsosak, csíkosak lehetnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Még a porszívófej állapota sem mindegy. Mindig nézd meg, mielőtt használnád, és olykor ellenőrizd munka közben is. Ha sok porcicát vagy koszt szedett fel, előfordulhat, hogy a fej nem szív rendesen, ráadásul a keféről vissza is hullhatnak a földre a szennyeződések.

Ami pedig a feltörlést illeti, sokan nem figyelnek rá, de itt sem mindegy, hogy honnan hová haladsz a munka közben. Mindig a legkevésbé szennyezett részekkel kell kezdeni, és a szennyezettebb felületeket kell utoljára hagyni. Ha összevissza jár az ember a felmosóval, akkor könnyen lehet, hogy végül egyik helyről a másikra viszi csak a piszkot.

Laptoptisztítás házilag

Tisztítsd meg a koszos billentyűzetet egyszerűen! Mindössze négy kellék szükséges hozzá.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük