Kifogyott a whiskys üvege, nézd meg, mit csinált! - Elképesztő videó!
Szereted a DIY-videókat? Íme, egy újabb kreatív ötlet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizonyára te is jártál már úgy, hogy egy-egy kifogyott röviditalos - vagy akár szörpös - üveg formája annyira megtetszett, hogy nem volt szíved kidobni.

Ilyenkor rendszerint felmerül a kérdés, hogy jó, jó, de mihez kezdhetnék vele? A cikkünkben szereplő videó remek ötletet ad, ha ilyen dilemmával küzdesz.

DIY-lámpa whiskys üvegből

A whiskys üvegek elegáns formája sokakat megihletett már. Van, aki lámpaállványt készít belőle, más egy szórófejet rárakva öntözőnek használja. De akár rusztikus, romantikus hangulatú lámpabura is lehet belőle.

Az alábbi videóban egy előzőleg valamilyen gyúlékony anyagba - például körömlakklemosóba - áztatott vastag zsineget tekertek az üveg aljára. Ezt gyújtották meg egy vízzel teli edény társaságában.

Ha hallod az üveg pattogását, mártsd az üveget az edénybe, majd apró kalapáló mozdulatokkal leütögetheted az alját.

Ezt követően húzz bele az üvegbe egy kábelhez rögzített foglalatot, amibe egy tetszőleges színű égőt csavarhatsz. Nézd meg a műveletet az alábbi videóban!

Amire szükséged lesz:

  • 1 vastag zsinór
  • körömlakklemosó
  • 1 foglalat kábellel
  • öngyújtó vagy gyufa
  • 1 szép formájú üres üveg
  • 1 nagy, vízzel teli üvegtál
  • fémeszköz a kalapáláshoz

Mi legyen az éles végekkel?

Bár a fenti videóban ezzel már nem foglalkoztak, ha gondolod, még végezhetsz házilag készített lámpaburádon némi finomítást. Hobbiboltban érdemes beszerezned üvegcsiszoló papírt, mellyel az üveg élesre tört végein kicsit tompíthatsz, hogy ne legyen balesetveszélyes a DIY-lámpa. Egyébként ha vékonyabb falú üvegből készítesz lámpát, egyenletesebben törik le - előfordulhat, hogy kalapálásra sem lesz szükség.

Kép: flickr.com/gravity_grave.

Ezt is szeretjük