Amikor a főnököd fizeti a hiteled részleteit

Ilyen változás is jöhet az új törvény szerint

Az új adótörvény szerint várhatóan erre is lesz lehetőség 2014-től.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy a munkáltatód rendszeresen gondolkodik béren kívüli juttatásban, érdemes tudnod, hogy 2014-től tovább szélesedhet a felhasználási lehetőségek köre, például a lakáscélú hitel törlesztését is támogathatják vele.

A 2014-es adótörvény a cafeteria terén is hozhat néhány változást, a törvény hatályba lépésével például a lakáshitel törlesztésére is lehetne azt fordítani, méghozzá adómentesen.

Adómentes támogatás lakáshitel törlesztésére

Ahogy arról a Cafeteriatrend.hu is beszámolt, az új adótörvény-javaslatok csomagjának elfogadását követően a jövőben a lakáscélú hitel törlesztését is támogathatja a munkáltató, adómentesen, amit a korábbi szabályok nem tettek lehetővé.

Különféle, lakáscélokkal összefüggő, adómentes támogatást azonban korábban is adhattak munkavállalóinak a munkáltatók, például lakásvásárlásra, -építésre és korszerűsítésre, legfeljebb ötmillió forintig.

Miért éri meg a munkáltatónak?

A felmérések szerint manapság a munkáltatók 15-20%-a ad béren kívüli juttatást a munkavállalóknak Magyarországon.

Remélhetőleg idővel egyre többen felismerik ennek előnyét, a kutatások szerint ugyanis egy bizonyos fizetési szint fölött ez a munkabér emelésénél nagyobb mértékben járul hozzá a motiváció növeléséhez és a nagyobb elégedettséghez.

Rezsit is lehet fizetni vele

Különféle lakáscélú kiadásokra már korábban is fel lehetett használni a cafeteriát, azonban ez nem minden esetben tűnik elsőre olyan egyszerűnek.

Lakásfenntartási támogatás
Ha nehezen tudod fedezni a lakással kapcsolatos költségeket, érdemes lehet lakásfenntartási támogatást kérned. Kattints ide, és tudj meg többet!

Az átláthatóbb megoldások közé tartozik a rezsiutalvány, mely éppúgy működik, akár csak egy étkezési utalvány, azonban fontos tudni, hogy a rezsinek csak bizonyos részét lehet fedezni vele, az esetleges bővülésig például csak mobiltelefon-, vezetékestelefon-, TV- és internet-előfizetésre használható fel. A költségek 34%-át lehet így fedezni, azonban az utalványhoz 51,17%-os adóteher kapcsolódik.

Így csökkentsd a rezsidet a fűtésszezonban!

A fűtésszezon nem véletlenül okoz komoly feszültséget sok család életében. Néhány egyszerű ötletet azonban bárki bevethet a költségcsökkentés érdekében.

Kissé bonyolultabb megoldás, de komoly segítséget jelenthet az úgynevezett önsegélyező pénztárak igénybevétele, ezeken keresztül ugyanis mást is támogathat a munkáltató, például az egyéb rezsiköltségeket, de akár az albérleti díjat is. Ha szeretnél többet tudni a feltételekről és a részletekről, kattints ide, és olvasd el a témában korábbi cikkünket!

Ezt is szeretjük