Amikor tilos ecetet használni penész ellen: még rondább lesz a végeredmény!

Még ez a sokoldalú csodaszer sem használható bármire.

nagykep?cikkid=167658&kep=kad-tisztitasa1-lead
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ecet igazi filléres csodaszer a háztartásban, hiszen rendkívül sokoldalúan felhasználható a mindennapokban. Alkalmazható többek között takarításra, szagtalanításra, mosás közben helyettesítheti az öblítőt, de a vízkőoldó és penészölő hatását is érdemes kihasználni.

Az ecet tehát megközelítőleg 140 forintból megkönnyíti a mindennapokat, ezért feltétlenül jó, ha az étkezésre használt adagon felül tartasz otthon egy-két flakonnal a tisztítószerek között is. Sajnos azonban még ez a szer sem alkalmazható sikerrel minden felületen, olykor az is előfordul, hogy esztétikailag többet árt, mint használ az adott tárgyakon.

Penész a szilikonos tömítésen

Az ecet erőteljes penészölő hatása nem tud érvényesülni például abban az esetben, ha a fürdőszoba, a kád vagy a zuhanyfülke szilikonos tömítését támadta meg a penész.

Sajnos gyakran előfordul, hogy a szilikon csúnyán befeketedik, a legjobb ilyenkor teljesen megszabadulni a tönkrement anyagtól, és egy teljesen új szigetelőrétegre kicserélni azt. Ehhez ide kattintva találsz részletes segítséget.

Ha ezt nem szeretnéd egyelőre megtenni, akkor megpróbálkozhatsz a tisztításával is, az ecet viszont mindenképpen kerülendő a szilikonalapú anyagok tisztításakor, mivel a sav hatására besárgulhatnak tőle. Ha egy kevés fehérítőt teszel a kritikus anyagra, ennek segítségével előfordulhat, hogy viszonylag teljes és esztétikus hatást érhetsz el.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Erre se használd az ecetet!

Az ecetsav erős hatása többféle felület tisztításához sem kellőképpen kíméletes. Kerülni kell a használatát például gránit- és márványlapok vagy -padlók, esetleg terméskő-alapú járólap tisztításánál, mivel a maró hatása miatt végzetes kárt tehet a felületükben. De a viaszozott felületek tisztítása is a visszájára sülhet el, hiszen a sav akár teljesen tönkreteheti a fényezést.

Emellett nagyon fontos tudni, hogy egyes szerek együttes alkalmazása is szigorúan tilos. A klórtartalmú tisztítószerek után például közvetlenül semmiképpen ne használj ecetet, mivel erős és mérgező klórgáz keletkezhet, ami már kis mennyiségben is rendkívül irritatív hatással van a szervezetre!

Mire jó az ecet?

Azon belül, hogy szinte mindenre, nyolc olyan problémát mutatunk, melyre kifejezetten jó. Nézd meg a képeket!

Filléres csodaszer a háztartásban: 8 probléma, amin segít az ecet

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük