Amikor tilos ecetet használni penész ellen: még rondább lesz a végeredmény!

Még ez a sokoldalú csodaszer sem használható bármire.

nagykep?cikkid=167658&kep=kad-tisztitasa1-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ecet igazi filléres csodaszer a háztartásban, hiszen rendkívül sokoldalúan felhasználható a mindennapokban. Alkalmazható többek között takarításra, szagtalanításra, mosás közben helyettesítheti az öblítőt, de a vízkőoldó és penészölő hatását is érdemes kihasználni.

Az ecet tehát megközelítőleg 140 forintból megkönnyíti a mindennapokat, ezért feltétlenül jó, ha az étkezésre használt adagon felül tartasz otthon egy-két flakonnal a tisztítószerek között is. Sajnos azonban még ez a szer sem alkalmazható sikerrel minden felületen, olykor az is előfordul, hogy esztétikailag többet árt, mint használ az adott tárgyakon.

Penész a szilikonos tömítésen

Az ecet erőteljes penészölő hatása nem tud érvényesülni például abban az esetben, ha a fürdőszoba, a kád vagy a zuhanyfülke szilikonos tömítését támadta meg a penész.

Sajnos gyakran előfordul, hogy a szilikon csúnyán befeketedik, a legjobb ilyenkor teljesen megszabadulni a tönkrement anyagtól, és egy teljesen új szigetelőrétegre kicserélni azt. Ehhez ide kattintva találsz részletes segítséget.

Ha ezt nem szeretnéd egyelőre megtenni, akkor megpróbálkozhatsz a tisztításával is, az ecet viszont mindenképpen kerülendő a szilikonalapú anyagok tisztításakor, mivel a sav hatására besárgulhatnak tőle. Ha egy kevés fehérítőt teszel a kritikus anyagra, ennek segítségével előfordulhat, hogy viszonylag teljes és esztétikus hatást érhetsz el.

Erre se használd az ecetet!

Az ecetsav erős hatása többféle felület tisztításához sem kellőképpen kíméletes. Kerülni kell a használatát például gránit- és márványlapok vagy -padlók, esetleg terméskő-alapú járólap tisztításánál, mivel a maró hatása miatt végzetes kárt tehet a felületükben. De a viaszozott felületek tisztítása is a visszájára sülhet el, hiszen a sav akár teljesen tönkreteheti a fényezést.

Emellett nagyon fontos tudni, hogy egyes szerek együttes alkalmazása is szigorúan tilos. A klórtartalmú tisztítószerek után például közvetlenül semmiképpen ne használj ecetet, mivel erős és mérgező klórgáz keletkezhet, ami már kis mennyiségben is rendkívül irritatív hatással van a szervezetre!

Mire jó az ecet?

Azon belül, hogy szinte mindenre, nyolc olyan problémát mutatunk, melyre kifejezetten jó. Nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük