Így tüntesd el az égésnyomot a ruháról: egy mozdulat az egész!
Ha a vasalás során megégetted az anyagot, a kukoricakeményítő is segíthet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A főként konyhai alapanyagként ismert kukoricakeményítő - oly sok más háztartási szerhez hasonlóan - a takarítás terén is segítségedre lehet, különösen, ha szeretnéd előnyben részesíteni a természetes és környezetkímélő megoldásokat az erős vegyszerek alkalmazásával szemben.

A kukoricakeményítőt akár ablakpucolásra, szőnyegtisztításra, illetve mosáshoz is használhatod, főként azonban zsíroldó hatása lehet hasznos, amennyiben általános tisztítószerként szeretnél gondolni rá.

A belőle készült súrolószer - melynek pontos elkészítési útmutatóját ide kattintva találod meg - a legmakacsabb, beszáradt zsírfoltokkal is elbánik, ráadásul úgy, hogy közben nem karcolja meg a bútorokat vagy éppen a tűzhelyt.

További gyakori háztartási problémákat is megoldhatsz azonban a segítségével, többek között azt, ha a textíliával túl hosszan érintkezett vasaló miatt égésnyom éktelenkedik a ruhán.

Ebben az esetben nedvesítsd meg az anyagot szórófejes flakonba töltött vízzel, vagy nyomkodd meg egy vizes ronggyal, majd tegyél rá kukoricakeményítőt.

Hagyd megszáradni, végül rázd ki belőle a port, és, ha enyhébb égésnyomról volt szó, látni fogod, ahogy elhalványodott, vagy teljesen el is tűnt.

Így használd a szódabikarbónát makacs foltok ellen!

A folttisztításban olyan közismert és hatékony házi szerek is segíthetnek, mint a szódabikarbóna, az ecet vagy a só, léteznek azonban ennél meglepőbb módszerek is. Tudtad például, hogy a sör vagy éppen a sampon is hasznos lehet? Nézd meg a képeket, és ismerj meg 13 hatékony folttisztító szert!

Ezt is szeretjük