Így lesz csíkmentes és ragyogó az ablak: ezt a 40 forintos csodaszert használd!

Nemcsak ecettel teheted fényessé és tisztává az ablakokat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár kétségtelen, hogy a különféle bolti ablakmosó szerek igen hatékonyak, nem véletlenül választanak sokan alternatív megoldást, a házi praktikák ugyanis jelentősen olcsóbban kivitelezhetők.

Ahogy arról korábban is írtunk , szerkesztőségünk tesztjén az ecet is sikeresen vizsgázott az ablakpucolás terén, létezik azonban még ennél is pénztárcakímélőbb módszer, mellyel csíkmentessé, tisztává és ragyogóvá teheted az üveget, legyen szó a nyílászárókról vagy épp egy tükörről.

Ablaktisztítás krumplival

Mindehhez nincs szükséged másra, mint  néhány darab krumplira , mely a burgonya kilónkénti árát tekintve sem kerül önmagában 40-50 forintnál többe. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy magát a krumplit el is használhatod, a művelethez ugyanis csak a héjára van szükséged.

Egy marék burgonyahéjat kell ugyanis egy liter vízzel leforráznod, majd, miután langyosra hűlt, ezzel a vízzel lemosni az ablakot. Végül töröld tisztára a felületet, amit mikroszálas törlőkendővel, pelenkatextillel vagy akár selyempapírral is megtehetsz.

Ha kis felületről, például egy tükörről van szó, egy félbevágott krumplival dörzsöld át az üveget, majd öblítsd le tiszta vízzel, és töröld szárazra a korábban említett módon.

A cikk az ajánló után folytatódik

Még több hasonló praktika

Ha szívesen megismernél még néhány hasonlóan egyszerű és olcsó házi praktikát, kattintsd végig az alábbi galériát!

Természetes tisztítószerek a konyhából

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük