50 forintos csodaszer penész ellen: így használd a lakásban!
Nem is hinnéd, de akár a só is segíthet, ha penészfoltokkal van dolgod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amellett, hogy nem jelent túl szép látványt, a lakásban megjelenő penész tönkreteheti a burkolatokat.

Nem is beszélve arról, hogy komoly egészségügyi tüneteket, allergiás reakciókat, illetve légúti problémákat is okozhat.

Eltüntetéséhez, ha csak kisebb mértékű a baj, házi szereket is bevethetsz, súlyosabb esetben azonban speciális penészirtót is érdemes lehet beszerezned.

A már kialakult penészfoltok eltávolítása mellett azonban elengedhetetlen a megelőzés is, mely, ha nem a ház szerkezeti problémája áll a háttérben, sokszor már azzal is megoldható, ha csökkented a lakásban a pára jelenlétét, amihez a legtöbb esetben a szellőztetés gyakoriságának növelése is elegendő.

Különféle trükkös módszereket is bevethetsz, a só például híres arról, hogy magába szívja a nedvességet, így a párát is képes bizonyos mértékben megkötni. Érdemes ezért egy kis tálka sót kitenned a lakás párásabb helyiségeibe, illetve azokba a sarkokba, melyeket érinti a penészesedés problémája.

Ha dekoratív tálkát használsz, a lakást is hangulatosabbá teheted, emellett akár illóolajat is csepegtethetsz bele, így a helyiség kellemes levegőjéről is gondoskodhatsz.

Ha egy idő után azt látod, hogy a só már nedvesebb, érdemes cserélned. Egy kilogramm só alig kerül többe 150-160 forintnál, ebből azonban akár három-négy tálkányi adag is kijön.

Még több praktika pára és penész ellen

Ha tovább trükkökre és módszerekre is kíváncsi vagy, melyek segítenek orvosolni a problémát, kattintsd végig az alábbi galériát!

Ezt is szeretjük