9 tárgy, ami leszámol a penésszel: készülj fel, kezdődik a szezonja!
Nem lehetetlen megküzdeni a csúnya penészfoltokkal: a következő eszközök segítenek!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos oka lehet annak, ha penészgombák kezdtek elszaporodni otthonodban: ha szerencséd van, mindez lehet az elégtelen szellőztetés és a jelentős páramennyiséggel járó tevékenységek következménye - például gyakran mosol, és a szobában szárogatsz -, de okozhatja egy túl jól szigetelő nyílászáró, súlyosabb esetben pedig a ház szerkezeti hibája is. Mindemellett az utóbbi időszak csapadékos, párás időjárása sem kedvezett az otthonok penészmentességének.

Bár sosem késő, már a penész első megjelenésekor érdemes gondoskodni eltüntetéséről, amellett ugyanis, hogy esztétikai problémát okoz, maradandó kárt tehet a burkolatokban, nem beszélve egészségügyi szempontból is káros hatásairól. Már korábban is írtunk arról, milyen eszközök lehetnek segítségedre a penész eltávolításában és megjelenésének megelőzésében, most azonban azt vettük számba, mennyiért lehet ezeket beszerezni, legyen szó a legegyszerűbb módszerekről vagy épp egy komolyabb befektetésről. Nézd meg a képeket!

A leghatékonyabb házi szerek receptjei

Ha nem szeretnél túl sok vegyszert alkalmazni a háztartásban, emellett pedig az sincs ellenedre, ha olcsóbban is megoldhatod az egyes feladatokat, érdemes kipróbálnod a következő recepteket: egyszerűek, és a legjobb házi szerekre alapozzák hatásukat!

Ezt is szeretjük