Így készíts házi mosogatószert szódabikarbónából: olcsó és hatékony
A szódabikarbóna a mosogatásban is segít: így alkalmazd!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár azért, mert elfogyott a mosogatószered, és sürgősen szükséged lenne újra, akár azért, mert jobban kedveled a természetes, házi praktikákat, nem árt, ha van a tarsolyodban egy jól bevált recept, mely segít, hogy ragyogóan tisztává varázsold a tányérokat, edényeket, evőeszközöket.

A szódabikarbóna, mint ahogy a háztartás számos más területén, ebben is segítségedre lehet, két-három evőkanál ugyanis már elegendő ahhoz, hogy hatékony mosogatószert készíts. Ha csak egy kevésre van szükséged, két evőkanál szódabikarbónához adj fél liter vizet egy kisebb palackban, majd rázd össze egy kissé, és már adagolhatod is a mosogatószert.

Akkor is segít, ha a különféle elszíneződéseket - például a kávé nyomait - szeretnéd eltüntetni a poharakról, kistányérokról, ebben az esetben nem kell mást tenned, mint egy nedves konyharuhát vagy szivacsot egy kevés szódabikarbónába mártani, majd ezzel átdörzsölni az adott felületet.

Ha makacs, odaégett, zsíros szennyeződésekről van szó, öntsd fel vízzel az adott edényt, tegyél bele egy evőkanál szódabikarbónát, majd forrald néhány percig. A házi szer továbbá a szagtalanításban is segít, ehhez azonban nem szükséges forralni sem, elég, ha a már tiszta tálat, edényt a mosogatószerhez készült szódabikarbónás vízzel öntöd fel.

A leghatékonyabb házi szerek receptjei

Ha nem szeretnél túl sok vegyszert alkalmazni a háztartásban, emellett pedig az sincs ellenedre, ha olcsóbban is megoldhatod az egyes feladatokat, érdemes kipróbálnod a következő recepteket: egyszerűek, és a legjobb házi szerekre alapozzák hatásukat!

Ezt is szeretjük