Csíkmentes, ragyogó lesz tőle a tükör: sosem találod ki, mi a legjobb megoldás

Nem az ecet a legjobb megoldás csíkosra száradó tükör ellen.

tukor-tisztitas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mitől lesz csillogó és csíkmentes a tükör? Mindenkinek megvan rá a maga házi praktikája. Van, aki az ecetre esküszik, van, aki a mosószódára, egyes emberek rongyot használnak, mások gumis ablaklehúzót. De úgy néz ki, van egy új megoldás is, ami segíthet.

A Marigold tisztítószermárka a hetvenedik születésnapja alkalmából szponzorált egy átfogó tanulmányt, mely utánajárt egy negyvenes évekbeli takarítási praktikának.

Ablakmosás ginnel?

A '40-es években terjedt el az az elképzelés, hogy, ha a háziasszonyok az otthon talált gint 1:1 arányban elegyítik a tiszta vízzel, nem lesz szükség más eszközre, mégis csík- és ujjlenyomatmentes lesz minden tükörfelület. 

gin

Ehhez csak egy szórófejes flakon kell, melyben összekeverhetik a folyadékokat. Néhány fújás a tükörre, azután elég egy puha, száraz rongy, mellyel a keveréket az üvegre dörgölhetik. 

A kutatás megerősítette, hogy a gin pillanatokon belül visszaállítja a tükör csillogását, és eltünteti a csíkokat. Az ujjlenyomatokkal és egyéb zsíros szennyeződésekkel is könnyedén elbánik, ahelyett, hogy szétkenné őket. A módszer pedig működik mindegyik színtelen, égetett szesszel. 

Így, ha legközelebb kifogy otthon a tisztítószer, és sürgős segítségre van szükség, érdemes kipróbálni ezt a módszert is. Lehet, hogy annyira beválik, hogy azután mindig így takarítod a tükröt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tisztítószerek a hűtőben

Nem az alkohol az egyetlen meglepő tulajdonságokkal bíró dolog a konyhában. A hűtőszekrény tele van jobbnál jobb tisztítószerekkel, melyekkel akár az egész lakást is kitakaríthatnád. Mutatjuk, mit mire használhatsz a polcokon.

A képek forrása: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük