Nem is gondolnád, mi mindenre jó a buborékfólia: télen különösen hasznos lehet
Mindenki imádja nyomogatni, de azt már kevesebben tudják, hogy nem csak csomagolóanyagként lehet felhasználni.

buborékfólia1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy buborékfólia láttán szinte nincs olyan ember, aki kibírná, hogy ne nyomogassa ki őket. A buborékok pukkasztgatása mintha már ösztönösen jönne belőlünk, és elképesztően megnyugtató érzést adhat. Nem véletlen, hogy világnapot is kapott, január utolsó hétfője buborékfólia-nap.

A buborékfólia a törékeny tárgyak csomagolására és szállítására jött létre, hiszen a levegővel teli műanyag jól megvédi őket a nagyobb koccanásoktól is. Ha ilyen fóliában érkezik a csomag, nem érdemes kidobni: számos helyen használható a lakásban. Ha pedig nagyobb mennyiségre van szükséged, már hengerekben is rendelhető.

Télen sokoldalú segítség

A téli hónapokban nagyon jó szolgálatot tehet a buborékfólia, hiszen remek hőszigetelő hatása van, a hideget kívül, míg a meleget belül tartja. Nem minden otthonban vannak modern, műanyag ablakok, így a régebbi fajtáknál télen komoly gondokat okozhat a megfelelő szigetelés. 

buborékfólia3
Fotó: alexeys / Getty Images Hungary

A lakás ugyanis 10-25%-nyi meleget veszíthet el az ablaküvegen keresztül. Ennek megoldására vannak különböző praktikák, ilyen a buborékfólia is. Télen érdemes azokra a pontokra erősíteni, ahol beszökhet a hideg, de olyan ablakoknál, ahol nagyobb a probléma, ott ajánlott az egész keretet lefedni vele, a réseknél pedig akár több rétegben is használható.

A cikk az ajánló után folytatódik

A lakásból kimozdulva is jó szolgálatot tehet télen: ha nem tudsz garázsban parkolni a kocsiddal, a szélvédőre belülről felhelyezett buborékfóliával könnyen megóvhatod az üveget a fagytól és hótól. Ilyen esetben érdemes tapadókorongokat erősíteni a fóliára, hiszen így könnyebben fennmarad az autóban. A kutyaházban is jól felhasználható, hiszen ezzel körberakva a család kedvence is sokkal kellemesebben éli meg a hideg, téli időjárást, remekül leszigeteli a lakhelyét.

Őrizd meg a ruhák jó állapotát buborékfóliával

A ruhák és cipők védelmében is sokat segíthet a légpárnás fólia. Alkalmazható például cipők kitömésére, amikor nincsenek használatban, egy összetekert fóliahengerrel jól megőrizhető a formája. Emellett érdemes kivágni belőle egy kis darabot, hiszen kesztyűbe téve biztosan melegen maradnak a kezek még a leghidegebb napokban is.

buborékfólia2
Fotó: Maria Casinos / Getty Images Hungary

A ruhásszekrényben is érdemes alkalmazni. Buborékokkal lefelé, ragasztószalaggal a vállfához erősítve megvédi a kényes anyagokat a gyűrődéstől. Főleg kényesebb anyagú nadrágok esetében érdemes alkalmazni ezt a módszert.

A ház minden pontján hasznos

A buborékfólia annyira sokoldalú, hogy nem csak télen, és a ruhák tekintetében lehet hasznát venni. Mutatunk még néhány ötletet, amihez felhasználhatod: 

  • Vidd magaddal a bevásárláshoz, hiszen a gyorsfagyasztott ételek, hideg italok még a legnagyobb melegben sem fognak kiolvadni, mire hazaérsz. 
  • Egyre többen alkalmazzák ezt az ötletes praktikát is: rakd a fóliát a lábtörlő alá, akár egy esetleges betörőt is megállíthat, de a munka után felgyülemlett stresszt is még a házba lépés előtt levezetheted.
  • Kutatásokkal bizonyították, hogy a buborékfólia valóban stresszcsökkentő hatással bír, nehéz időszakokban, vagy az autóban érdemes bevetni.

Nemcsak melegebb lesz tőlük a lakás, de mutatósak is: huzatfogó párnák az ajtóhoz és ablakhoz

A huzatfogó párna megakadályozza, hogy megszökjön a meleg, és bejusson a hideg.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük