Vörösboros málnakrémleves
Kombináld a kora nyári hangulatot az ünnep ízeivel, méghozzá nem is akárhogyan, hanem ízletes vörösboros málnakrémlevesünkkel.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Villámgyorsan eltűnik a pattanás nyoma: pár óra alatt hat a természetes szer »

Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztárból: 20 évesen rá sem ismerünk »

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó öreg húsleves mindenki nagy kedvence, ám nem mindig van rá idő, hogy órákig a tűzhely mellett görnyedve főzz különlegességeket. A vörösboros málnakrémleves pontosan ezért annyira páratlan.

Nem egy mindennapi krémlevesről van szó, ugyanakkor hipergyorsan elkészül, tehát, ha nincs sok időd az ünnepi, fejvesztett ajándékkeresési rituálé közben, próbáld ki mennyei receptünket!

Vörösboros málnakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott málna
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 kiskanál reszelt narancshéj
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • vörösbor
  • konyak
  • porcukor
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj

A málnából fél maréknyit tegyél félre, a többit mosd meg és turmixold össze. Add hozzá a citrom- és narancshéjat, ízesítsd porcukorral, szegfűszeggel és fahéjjal. A tojássárgáját a tejszínnel jól keverd össze, öntsd a málnához, majd adj hozzá tetszés szerint bort és konyakot.

Utolsó lépésként turmixold habosra. Szórd bele a megmosott, félretett málnaszemeket, és hidegen tálald. A tetejét tejszínhabbal díszítsd.

Cikkünk megírásában Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük