Vörösboros málnakrémleves
Kombináld a kora nyári hangulatot az ünnep ízeivel, méghozzá nem is akárhogyan, hanem ízletes vörösboros málnakrémlevesünkkel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó öreg húsleves mindenki nagy kedvence, ám nem mindig van rá idő, hogy órákig a tűzhely mellett görnyedve főzz különlegességeket. A vörösboros málnakrémleves pontosan ezért annyira páratlan.

Nem egy mindennapi krémlevesről van szó, ugyanakkor hipergyorsan elkészül, tehát, ha nincs sok időd az ünnepi, fejvesztett ajándékkeresési rituálé közben, próbáld ki mennyei receptünket!

Vörösboros málnakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott málna
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 kiskanál reszelt narancshéj
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • vörösbor
  • konyak
  • porcukor
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj

A málnából fél maréknyit tegyél félre, a többit mosd meg és turmixold össze. Add hozzá a citrom- és narancshéjat, ízesítsd porcukorral, szegfűszeggel és fahéjjal. A tojássárgáját a tejszínnel jól keverd össze, öntsd a málnához, majd adj hozzá tetszés szerint bort és konyakot.

Utolsó lépésként turmixold habosra. Szórd bele a megmosott, félretett málnaszemeket, és hidegen tálald. A tetejét tejszínhabbal díszítsd.

Cikkünk megírásában Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük