Vörösboros málnakrémleves
Kombináld a kora nyári hangulatot az ünnep ízeivel, méghozzá nem is akárhogyan, hanem ízletes vörösboros málnakrémlevesünkkel.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó öreg húsleves mindenki nagy kedvence, ám nem mindig van rá idő, hogy órákig a tűzhely mellett görnyedve főzz különlegességeket. A vörösboros málnakrémleves pontosan ezért annyira páratlan.

Nem egy mindennapi krémlevesről van szó, ugyanakkor hipergyorsan elkészül, tehát, ha nincs sok időd az ünnepi, fejvesztett ajándékkeresési rituálé közben, próbáld ki mennyei receptünket!

Vörösboros málnakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott málna
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 kiskanál reszelt narancshéj
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • vörösbor
  • konyak
  • porcukor
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt fahéj

A málnából fél maréknyit tegyél félre, a többit mosd meg és turmixold össze. Add hozzá a citrom- és narancshéjat, ízesítsd porcukorral, szegfűszeggel és fahéjjal. A tojássárgáját a tejszínnel jól keverd össze, öntsd a málnához, majd adj hozzá tetszés szerint bort és konyakot.

Utolsó lépésként turmixold habosra. Szórd bele a megmosott, félretett málnaszemeket, és hidegen tálald. A tetejét tejszínhabbal díszítsd.

Cikkünk megírásában Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük