A fűszeres forralt bor receptje
Minden porcikádat átmelegíti
A farkasordító hidegben, amikor a lábujjadtól a fejed búbjáig átfagysz, jólesik egy pohár gőzölgő forralt bor.

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

A bikininél is nőiesebbek: divatos, egyrészes fürdőruhák, melyekben nem maradsz észrevétlen »

Durván tönkreteheti a bőrt az egyoldalú étrend: így jelzi a fehérjehiányt »

A ráncokat és a pattanásokat is hatékonyan kezeli: így készíts kurkumaolajat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amikor odakint süvít a hideg téli szél, jólesik a meleg szobában begubózni, a kézben egy pohár ízletes, illatozó forralt borral.

A felpezsdítő nedű pillanatok alatt elkészül, és még csak különösebb főzőtudást sem igényel, így bármikor elkészítheted otthon is. Próbáld ki fűszeres receptünket!

Forralt bor

Hozzávalók:

  • 8 szem szegfűszeg
  • 7,5 dl száraz vörösbor
  • 7 dkg cukor
  • 4 szelet citrom
  • 3 szem szegfűbors
  • 2 rúd fahéj

A vörösbort öntsd egy lábasba, szórd bele a cukrot, a szegfűszeget, a szegfűborsot, valamint a két rúd fahéjat is add hozzá.

Főzd egészen forráspontig, majd keverd hozzá a citromszeleteket.

Cukorral édesítsd tovább, ha szükséges, majd adagold bögrékbe a fűszeres bort, és élvezd a zamatát.

Ezt is szeretjük