Hagyományos bejglireceptek a Vajdaságból
Isteni ízek
Az ajándékok becsomagolva, a szaloncukor már megdézsmálva. Mi hiányzik még? Persze, hogy a bejgli.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bejgli nélkül ugyanúgy elképzelhetetlen a karácsony, mint faállítás és díszítés nélkül. Viszont azonnal verd ki a fejedből a bolti változatot, mert azt még a legnagyobb jóindulattal sem lehet bejglinek nevezni.

Inkább próbáld ki remek vajdasági receptjeinket, melyek nem sokban különböznek a mi tekercselt süteményeinktől, mégis más ízvilágot képviselnek. Egyszerűen elkészíthetők, de díszítésüknek köszönhetően igazi cukrászmunkára hajaznak.

Rumos-mákos bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dkg porcukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás a kenéshez
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cl rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél dl tej

Hozzávalók a mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • citromlé

A megcukrozott tejben futtasd fel az élesztőt. A lisztbe morzsold bele a vajat, add hozzá az élesztőt, a porcukrot, a tojássárgákat és a sót. Gyúrd össze a tésztát, majd vedd ketté, és szórd meg némi liszttel a tetejét. Takard le konyharuhával, és hagyd állni fél órát.

A töltelékhez a tejet a porcukorral keverd össze, majd forrald fel. A vaníliás cukrot a rummal, a mákkal, a citromhéjjal és a porcukorral keverd össze, majd öntsd rá a cukros tejet. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd félujjnyi vastagra, és kend meg a töltelékkel. A tésztát tekerd fel, a végeit alaposan hajtogasd be, hogy sütésnél ne folyjon ki a töltelék. A megmaradt tojással kend meg a tetejét.

Néhány helyen szúrd meg a tetejét villával, majd előmelegített sütőben süsd készre. Amikor megsült, hagyd kihűlni. A porcukrot a tojásfehérjével és egy kiskanál citromlével keverd össze, majd vond be vele a süti tetejét. Ízlésed szerint mandulával, dióval vagy kandírozott gyümölccsel díszítsd.

Diós bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • fél dkg élesztő
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • pici citromhéj

Hozzávalók a mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • fél dl frissen facsart citromlé

Az élesztőt langyos, picit cukrozott tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, szórd bele a cukrot, és add hozzá az élesztőt. Tedd bele az egyik tojást és a csipetnyi sót, és gyúrd össze a tésztát. Hideg helyen egy-két órát pihentesd, majd vedd ketté.

A cukrot a vízzel keverd össze, és főzd fel sziruppá. Öntsd a dióra, és szórj bele egy kevés citromhéjat. Mindkét tésztát nyújtsd ki lisztezett deszkán, és kend meg a diós masszával. A végeit hajtsd vissza kétujjnyi vastagon, majd tekercseld fel. Fektesd a két bejglit egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és a megmaradt tojássárgával kend meg a tetejét. Előmelegített sütőbe told be, és 40 perc alatt süsd készre.

A porcukrot a citromlével keverd össze, majd kend meg vele a bejglit. A tetejét díszítsd néhány szem dióval. A porcukros mázat gyönyörűen csillogóvá teszi a citromlé.

Te milyen süteményt sütsz karácsonykor?

Blog.hu ajánló