Gőzölgő, fűszeres hagymaleves cipóban
Hidegben isteni!
Szereted a francia hagymalevest? Akkor ez a sajttal megbolondított változat is kedvedre lesz.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagymaleves elkészítése nem nagy ördöngösség, ugyanakkor a finom, fűszeres lé mindenkit levesz a lábáról. Egy kis hagyma, sajt és húsleves kombinációjával mennyei ízeket varázsol az asztalodra, pláne akkor, ha nagyon gusztusos, ropogós cipóban tálalod az egészet.

Ha már összefutott a nyál a szádban, itt az ideje, hogy kipróbáld receptünket.

Hagymaleves

Hozzávalók:

  • 2 l húsleves, kockából is jó
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg sajt
  • 3 dkg liszt
  • 1 kifli
  • bors

A karikára vágott vöröshagymát lábosban, a vajon pirítsd szép aranysárgára. Szórd meg liszttel, azzal is pirítsd keveset, majd engedd fel a húslevessel, és 10-15 percig forrald. Ízlésed szerint sóval, borssal fűszerezd.

A kiflit vágd vékony karikákra, sütőben szárazon pirítsd meg, tedd tűzálló levesestálba, és öntsd rá a hagymalevest. Szórd meg a tetejét sajttal, és forró sütőben pirítsd meg a tetejét.

Cikkünk megírásában a Konyhaművészet - Rákóczi János receptjei című könyv segített, mely a Betűmetsző Kiadó gondozásában jelent meg.

Blog.hu ajánló