Gőzölgő, fűszeres hagymaleves cipóban
Hidegben isteni!
Szereted a francia hagymalevest? Akkor ez a sajttal megbolondított változat is kedvedre lesz.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagymaleves elkészítése nem nagy ördöngösség, ugyanakkor a finom, fűszeres lé mindenkit levesz a lábáról. Egy kis hagyma, sajt és húsleves kombinációjával mennyei ízeket varázsol az asztalodra, pláne akkor, ha nagyon gusztusos, ropogós cipóban tálalod az egészet.

Ha már összefutott a nyál a szádban, itt az ideje, hogy kipróbáld receptünket.

Hagymaleves

Hozzávalók:

  • 2 l húsleves, kockából is jó
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg sajt
  • 3 dkg liszt
  • 1 kifli
  • bors

A karikára vágott vöröshagymát lábosban, a vajon pirítsd szép aranysárgára. Szórd meg liszttel, azzal is pirítsd keveset, majd engedd fel a húslevessel, és 10-15 percig forrald. Ízlésed szerint sóval, borssal fűszerezd.

A kiflit vágd vékony karikákra, sütőben szárazon pirítsd meg, tedd tűzálló levesestálba, és öntsd rá a hagymalevest. Szórd meg a tetejét sajttal, és forró sütőben pirítsd meg a tetejét.

Cikkünk megírásában a Konyhaművészet - Rákóczi János receptjei című könyv segített, mely a Betűmetsző Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük