Mazsolás borleves
Ha felmelegednél a hidegben
Ha a forralt bor fűszeres ízének nem tudsz ellenállni, akkor kóstold meg mazsolával és konyakkal ízesített borlevesünket.

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tél beköszöntével sokan nyúlnak a bontatlan borosüvegekért, hogy egy kis meleget csempésszenek elgémberedett végtagjaikba.

Ám ha a valami egészen különleges boros megoldásra vágynál, ami ráadásul még tápláló is, akkor próbáld ki mazsolás borlevesreceptünket, ami garantáltan ízleni fog, ha szereted a forralt bor aromáját. Ne habozz hát, elő a lábassal!

Mazsolás borleves

Hozzávalók:

  • 1 l édes fehérbor
  • 6 dkg cukor
  • 5 szem szegfűszeg
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis darab fahéj
  • fél citrom héja
  • fél csomag mazsola
  • fél dl konyak

1 dl tejszínből verj kemény habot. A mazsolát áztasd be a konyakba. A borba szórd bele a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a lereszelt citrom héját, valamint a csipetnyi sót, öntsd hozzá a konyakot, és forrald fel a keveréket.

Ha lehűlt, szűrd le. A tejszínt és a tojássárgájákat keverd simára, és állandó keverés közben öntsd hozzá a felforralt bort. Végül a mazsolát szórd bele a levesbe, és hűtsd le az egészet.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük