Mazsolás borleves
Ha felmelegednél a hidegben
Ha a forralt bor fűszeres ízének nem tudsz ellenállni, akkor kóstold meg mazsolával és konyakkal ízesített borlevesünket.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tél beköszöntével sokan nyúlnak a bontatlan borosüvegekért, hogy egy kis meleget csempésszenek elgémberedett végtagjaikba.

Ám ha a valami egészen különleges boros megoldásra vágynál, ami ráadásul még tápláló is, akkor próbáld ki mazsolás borlevesreceptünket, ami garantáltan ízleni fog, ha szereted a forralt bor aromáját. Ne habozz hát, elő a lábassal!

Mazsolás borleves

Hozzávalók:

  • 1 l édes fehérbor
  • 6 dkg cukor
  • 5 szem szegfűszeg
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis darab fahéj
  • fél citrom héja
  • fél csomag mazsola
  • fél dl konyak

1 dl tejszínből verj kemény habot. A mazsolát áztasd be a konyakba. A borba szórd bele a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a lereszelt citrom héját, valamint a csipetnyi sót, öntsd hozzá a konyakot, és forrald fel a keveréket.

Ha lehűlt, szűrd le. A tejszínt és a tojássárgájákat keverd simára, és állandó keverés közben öntsd hozzá a felforralt bort. Végül a mazsolát szórd bele a levesbe, és hűtsd le az egészet.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük