Fűszeres sütőtökkrémleves
A sütőtök igazán sokféleképpen felhasználható, többek között isteni levest lehet belőle készíteni. Próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tél beköszöntével a sárgálló sütőtök a piaci standok uralkodójává válik. Számtalan formában el lehet készíteni, nem beszélve arról, hogy akár édességekben is megállja a helyét.

Ha pedig még ennél is finomabbat szeretnél enni, akkor készíts belőle krémlevest, amely gyorsan összedobható, mégis nagyon finom. Ha ügyeskedsz, még akár magában a sütőtökben is tálalhatod.

Sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 l víz
  • 2 sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 2 evőkanál tökmag
  • 1 kisebb méretű sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • curry
  • ételízesítő
  • bors

A sütőtököt hámozd meg, a magját távolítsd el, majd vágd apró darabokra. A finomra vágott hagymát pirítsd meg kevés olajon, majd szórd rá a megpucolt, felkarikázott répadarabokat. Szórd rá a lisztet is, adj hozzá csipetnyi curryt, és néhány percig pirítsd.

Öntsd hozzá a vizet a keverékhez, és add hozzá a tököt is. Amikor megpuhult, fűszerezd sóval, borssal és ételízesítővel, végül az egészet turmixold össze. Ízlésed szerint pirított tökmaggal tálald.

Ezt is szeretjük