Illatozó zöldséges libaleves
Hideg téli estékre
Ha minden porcikád átfagyott az odakint repkedő mínuszokban, készítsd el isteni libalevesreceptünket!

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
Egy tányér forró leves tetőtől talpig átmelegít a didergető télben. Ugyanakkor, ha már unod a sima csirkehúslevest, készítsd el ugyanezt libából.


Egy egészen új ízvilágot fedezhetsz fel vele, ráadásul ezt az egészen különleges első fogást a későbbiekben még akár a karácsonyi menü részévé is teheted. Próbáld ki mennyei receptünket!
Libaleves
Hozzávalók:
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg petrezselyemgyökér
- 10 dkg gomba
- 5 dkg karalábé
- 5 dkg zeller
- 5 dkg kelkáposzta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- fél liba
- sáfrány
- só
- egész bors
A megtisztított libát darabold fel. A zöldségféléket tisztítsd meg, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét darabold fel.
A húst tedd egy nagyobb edénybe, önts rá hideg vizet, és tedd fel főni. Adj hozzá vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, sáfrányt. Ha a hús félig megpuhult, tedd bele a többi zöldségfélét is. Lassú tűzön főzd, éppen csak gyöngyözzön a leves teteje. A főzési idő körülbelül három óra. Amikor a leves elkészült, mielőtt leszűrnéd, 15 percig pihentesd. Betétként finommetéltet vagy csigatésztát adj hozzá.
OLVASD EL EZT IS!

- Karácsony
Fűszeres sütőtökkrémleves

- alma
- ünnep
Pulykasült almával és fahéjjal

- kacsa
- pulyka