Illatozó zöldséges libaleves
Hideg téli estékre
Ha minden porcikád átfagyott az odakint repkedő mínuszokban, készítsd el isteni libalevesreceptünket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy tányér forró leves tetőtől talpig átmelegít a didergető télben. Ugyanakkor, ha már unod a sima csirkehúslevest, készítsd el ugyanezt libából.

Egy egészen új ízvilágot fedezhetsz fel vele, ráadásul ezt az egészen különleges első fogást a későbbiekben még akár a karácsonyi menü részévé is teheted. Próbáld ki mennyei receptünket!

Libaleves

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg karalábé
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg kelkáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fél liba
  • sáfrány
  • egész bors

A megtisztított libát darabold fel. A zöldségféléket tisztítsd meg, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét darabold fel.

A húst tedd egy nagyobb edénybe, önts rá hideg vizet, és tedd fel főni. Adj hozzá vöröshagymát, fokhagymát, sót, borsot, sáfrányt. Ha a hús félig megpuhult, tedd bele a többi zöldségfélét is. Lassú tűzön főzd, éppen csak gyöngyözzön a leves teteje. A főzési idő körülbelül három óra. Amikor a leves elkészült, mielőtt leszűrnéd, 15 percig pihentesd. Betétként finommetéltet vagy csigatésztát adj hozzá.

Ezt is szeretjük