5 igazán aranyos mikuláscsomag házilag, amit könnyű elkészíteni: így varázsolhatsz bájos rénszarvasokat és hóembereket
Roppant egyszerű, ám annál kedvesebb ötleteket mutatunk.

mikulás kiscsizma
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Holnap este sok családban előkerülnek a kiscsizmák, és a gyerkőcök valószínűleg az átlagnál lelkesebben fognak hozzá a kipucolásukhoz, hiszen azzal a tudattal fekszenek le, hogy reggelre a tiszta lábbelikbe meglepetést csempész a Mikulás. 

A boltok kínálatában már a legkülönfélébb előre összeállított, mutatós csomagok kaphatók, ám vannak, akik szeretnének egy kis kreativitást és személyességet csempészni a meglepetésbe - nekik hoztunk most gyorsan megvalósítható ötleteket, amik jó kiindulópontot, inspirációforrást jelenthetnek, ugyanakkor szabadon továbbgondolhatók. 

Rénszarvastasakok

A rénszarvasok a Mikulás leghűségesebb barátai és segítőtársai, akiknek köszönhetően mindenhova időben odaér. Nem csoda, hogy a kicsik is kedvelik őket. Szerencsére a remek rénszarvasos csomagolás játszi könnyedséggel kivitelezhető, nem kell hozzá más, mint egy papírzacskó vagy -tasak, piros karton vagy piros filc a jellegzetes orrnak, fekete és fehér karton a szemnek.

rénszarvas mikuláscsomag
Fotó: Pinterest

Utóbbi készülhet mozgó, hobbiboltokban kapható szemből is, de rajzolva is teljesen felismerhető lesz a motívum. Az agancsokat szintén kivághatod papírból, viszont az is jól mutat, ha a csomagba rejtett két cukorpálca jelképezi őket, sőt, ha van otthon facsipeszed, egyszerűen csippentsd össze a zacskót vagy a tasakot kettővel, és ezzel egyben a lezárását is megoldottad. 

Kaspókba álmodott csomagok

A ház körül gyakran kallódik 1-2 kaspó, ami a növények átültetéséből maradt. Csodás ajándékcsomag állítható össze bennük, ráadásul a külsejüket úgy festheted le, ahogyan csak szeretnéd. Készíthetsz belőle manólakot, pingálhatsz rá téli tájat vagy hóembert is.

kaspó mikuláscsomag
Fotó: Pinterest

Az alkotáshoz akrilfestéket ajánlunk, ami jó fedést nyújt, és gyorsan szárad. Ha van otthon decoupage ragasztólakkod, akkor karácsonyi szalvétával is díszítheted a cserepet. Az apró ajándékokat becsomagolhatod egy átlátszó celofánba, mielőtt a kaspóba tennéd.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mókás befőttesüvegek

Van olyan dekorációs vagy tárolási szituáció, amit ne lehetne áthidalni egy befőttesüveggel? Biztosan, de azt azért kijelenthetjük, hogy ezek a hétköznapi tárgyak karácsony környékén abszolút jolly jokernek számítanak, hiszen kis energiabefektetéssel varázsolható belőlük például gyertyatartó vagy gasztroajándék. Jóformán bármit teszel a belsejükbe, profin összeállított ajándékcsomagnak fog tűnni.

befőttesüveg mikuláscsomag
Fotó: Pinterest

Mikulásra érdemes azt is kihasználni, hogy egyszerűen feldíszíthetők. Elég az üvegre néhány gomb és egy övszerű dísz, a belsejébe pedig piros cukorkák, hogy máris a Télapóra asszociáljon a megajándékozott. Nem kell ennyire szigorúan venni az egyforma színű cukorkákat, nagyjából piros, illetve barna csomagolású édességekkel is működik az ötlet. Rénszarvast a csatos üvegből is könnyen varázsolhatsz, remek agancsok készülhetnek a hobbiboltokban kapható zseníliadrótokból. 

Kellemeset a hasznossal

Zoknit vagy kesztyűt adnál a finomság mellé? Két szuper ötletet mutatunk. Egy tábla csokit például villámgyorsan fel lehet öltöztetni hóembernek.

kesztyű mikuláscsomagok
Fotó: Pinterest

Elég hozzá egy A4-es papír, amire megrajzolod az arcot és a gombokat, a tetejére pedig sapkának kesztyűt és zoknit is húzhatsz, majd köss rá egy masnit, hogy még bájosabb legyen az eredmény! A kesztyű mellé hógolyó is dukál, ajándékozz mellé átlátszó tasakban fehér, gömb alakú cukorkákat. Gemkapoccsal kíméletesen összeillesztheted a csomagot.

Retró mikuláscsomagok - Így nézett ki a mikulásozás még a rendszerváltás előtt

Ma a csomagok összetételében az édességek vezetnek, de ez nem mindig volt így. Hajdanán olyan különlegességek lapultak bennük, amiket nem lehetett csak úgy beszerezni akármikor a boltban. Éppen ezért a hagyományos mikuláscsomag egyik fő eleme a mandarin vagy a narancs, illetve a banán volt.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary. Ajánlókép és cikken belüli képek forrása: Pinterest.)

Ezt is szeretjük