Mennyei hússaláta almával, ha nyakadon maradt a sült
A hűtőben szomorkodik a pecsenye maradéka? Készíts belőle mesteri ízbombát!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Több mint 80 kiló, de nem rejtegeti az alakját: nőies stílus, gömbölyded idomokon »

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne hagyd, hogy a sült maradéka a hűtőben árválkodjon! Ha túl sokat készítettél, és nem szeretnéd a kukába dobni, alkoss belőle mennyei hússalátát.

Egy-két lilahagyma, alma és fűszerek, és percek alatt kész a virtuóz salátaköltemény. Hidd el, nem bánod meg, ha kipróbálod!

Hússaláta almával

Hozzávalók:

  • 40 dkg sült hús
  • 2 alma
  • 2 kisebb lilahagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors

A sült húst csontozd ki, és vágd csíkokra. Add hozzá a meghámozott, vékony szeletekre vágott almát, a felkarikázott hagymát, ízlésed szerint más gyümölccsel, például körtével is megbolondíthatod. A metélőhagymát aprítsd fel, és szórd a többi hozzávalóhoz.

Az ecetet a mustárral keverd el, és vízzel hígítsd a kétszeresére. Ízlésed szerint sózd meg, majd locsold rá a salátára. Könnyedén forgasd össze, és egy fél órára tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, majd fogyaszthatod is.

Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük