Mennyei hússaláta almával, ha nyakadon maradt a sült
A hűtőben szomorkodik a pecsenye maradéka? Készíts belőle mesteri ízbombát!

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne hagyd, hogy a sült maradéka a hűtőben árválkodjon! Ha túl sokat készítettél, és nem szeretnéd a kukába dobni, alkoss belőle mennyei hússalátát.

Egy-két lilahagyma, alma és fűszerek, és percek alatt kész a virtuóz salátaköltemény. Hidd el, nem bánod meg, ha kipróbálod!

Hússaláta almával

Hozzávalók:

  • 40 dkg sült hús
  • 2 alma
  • 2 kisebb lilahagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors

A sült húst csontozd ki, és vágd csíkokra. Add hozzá a meghámozott, vékony szeletekre vágott almát, a felkarikázott hagymát, ízlésed szerint más gyümölccsel, például körtével is megbolondíthatod. A metélőhagymát aprítsd fel, és szórd a többi hozzávalóhoz.

Az ecetet a mustárral keverd el, és vízzel hígítsd a kétszeresére. Ízlésed szerint sózd meg, majd locsold rá a salátára. Könnyedén forgasd össze, és egy fél órára tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, majd fogyaszthatod is.

Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük