Mennyei hússaláta almával, ha nyakadon maradt a sült
A hűtőben szomorkodik a pecsenye maradéka? Készíts belőle mesteri ízbombát!

Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

A legjobb alapozási technika hepehupás bőrre: nyoma sem marad a pattanások utáni foltoknak, hegeknek »

Végre divatos a réteges öltözködés: így lesz stílusos és nőies »

Az 50 éves Helena Christensen elképesztően dögös – Talán jobban néz ki, mint fénykorában »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne hagyd, hogy a sült maradéka a hűtőben árválkodjon! Ha túl sokat készítettél, és nem szeretnéd a kukába dobni, alkoss belőle mennyei hússalátát.

Egy-két lilahagyma, alma és fűszerek, és percek alatt kész a virtuóz salátaköltemény. Hidd el, nem bánod meg, ha kipróbálod!

Hússaláta almával

Hozzávalók:

  • 40 dkg sült hús
  • 2 alma
  • 2 kisebb lilahagyma
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors

A sült húst csontozd ki, és vágd csíkokra. Add hozzá a meghámozott, vékony szeletekre vágott almát, a felkarikázott hagymát, ízlésed szerint más gyümölccsel, például körtével is megbolondíthatod. A metélőhagymát aprítsd fel, és szórd a többi hozzávalóhoz.

Az ecetet a mustárral keverd el, és vízzel hígítsd a kétszeresére. Ízlésed szerint sózd meg, majd locsold rá a salátára. Könnyedén forgasd össze, és egy fél órára tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, majd fogyaszthatod is.

Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük