Ropogós kéreg alatt sült sertéskaraj
A karácsonyi pazar lakomához nem muszáj a hagyományos menüt elkészítened, helyette próbáld ki a ropogós kéreg alatt sült karajt!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

Több mint 80 kiló, de nem rejtegeti az alakját: nőies stílus, gömbölyded idomokon »

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pikáns, ropogós bunda alatt rejtőző karaj valódi csemege. Emellett a fejedelmi étel mellett lehetetlen szomorkodni, hiszen ízeivel elégedettséget és vidámságot közvetít.

Ha már unod a sima rántott vagy sült karajt, vagy ha feldobnád a hagyományos karácsonyi menüt valami különlegességgel, akkor próbáld ki mennyei receptünket!

Sült sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 80 dkg kicsontozott sertéskaraj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl húsleves
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál birsalmalekvár
  • 1 savanykás alma
  • 1 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • őrölt bors

A karajt mosd meg, majd egy papírtörlő segítségével törölgesd szárazra. Vágd vastagabb szeletekre, és éppen csak klopfold ki őket. Sóval, őrölt borssal dörzsöld be, majd a felforrósított olajon pirítsd meg. Tedd tűzálló tálba, kevés húslevessel locsold meg, és előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül egy órán át süsd, néha-néha locsold meg húslevessel.

Közben a hagymát aprítsd fel, az almát reszeld le, majd a tojássárgával, a birsalmalekvárral, a fahéjjal, a csipetnyi sóval keverd el, és annyi zsemlemorzsával dolgozd össze, hogy képlékeny masszává váljon.

Az almás-hagymás masszával a hússzeleteket ujjnyi vastagon kend be, kicsit nyomkodd is rá, és további 25-30 percig süsd, míg szépen rájuk pirul a fűszeres kéreg.

Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük