Omlós narancsos kacsasült
Amennyiben a szárnyashús mellett voksolsz karácsonykor is, próbáld ki naranccsal és borral megbolondított kacsasültünket!

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a szárnyashúst részesíted előnyben, ám karácsonykor szeretnél egy kicsit kifinomultabb fogást tálalni, próbálkozz a kacsával. A hápogó állat húsa legalább annyira finom, mint a csirkéé, mégis más.

A narancsos kacsasült igazi ünnepi fogás, pláne akkor, ha egy kis vörösbor is társul hozzá. Vedd elő a szekrény mélyén rejtegetett cserépedényt, és készítsd elő a nagy sütés-főzésre.

Narancsos kacsasült

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 10 dkg kacsaháj
  • 3 narancs
  • 2 dkg mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 pecsenyekacsa és a mája
  • kapribogyó
  • szegfűszeg
  • ízlés szerint cukor
  • őrölt bors

A májat mosd meg, és a kacsahájjal együtt, sóval és fokhagymával ízesítve süsd meg. A kacsát tisztítsd meg, mosd át, majd alaposan sózd be. Két narancs levét nyomd ki, héjukat reszeld le. A harmadik narancsot hámozd meg, szedd cikkekre, és vágd kisebb kockákra.

A cserépedényt áztasd be hideg vízbe. A rizst válogasd ki, és többször váltott vízben mosd át. A cserépedény aljába szórd bele a rizst, és sózd, borsozd ízlésed szerint. A kacsa belsejébe tegyél egy darab narancshéjat. A gyümölcs kinyomkodott levét, a reszelt narancshéjat, a mustárt és a vörösbort keverd össze, majd miután a kacsát rátetted a rizsre, locsold meg a szósszal.

A cserépedényre tedd rá a fedőt, és hideg sütőben kezd el sütni. Amikor a kacsa megpuhult, szedd ki, és mielőtt felszeletelnéd, pihentesd kicsit. A kacsadarabokat tedd tűzálló tálra, kend meg cukros vízzel, rakd mellé a narancskockákat, és annyi időre tedd sütőbe, míg szép pirosra pirulnak. Közben szórd meg kapribogyóval, és amikor piros, vedd ki a sütőből.

Cikkünk megírásában Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely az Szalay Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük