Szaftos bélszín Wellington módra
A bélszín elkészítése ugyan nem egyszerű, de egy tapasztalt háziasszony bármikor megküzd vele. Próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sok háziasszony nem mer belevágni a Wellington-bélszín elkészítésébe, mert bizony ezt a húsfajtát tökéletesen elkészíteni nagyon nehéz. Persze, ha te vállalkozó szellemű vagy, akkor receptünk segítségével olyan mesés fogást készíthetsz, amit még egy mesterszakács is megirigyelne.

A titok nyitja a bélszín előkészítésében és a gombamártásban rejlik, most megtudhatod, hogyan lesz a végeredmény tökéletes.

Bélszín Wellington módra

Hozzávalók a bélszínhez:

  • 60 dkg bélszín
  • 30 dkg vajas tészta
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • őrölt bors

Hozzávalók a gombamártáshoz:

  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • kevés zöldpetrezselyem
  • őrölt bors

A mártáshoz az egészen finomra vágott vöröshagymát és gombát vajban pirítsd aranysárgára. Sóval, borssal és zöldpetrezselyemmel ízesítsd. A levét főzd el, vedd le a tűzről, keverd hozzá a tojást. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a zsemlemorzsát, és addig főzd, míg jól formázható lesz.

A bélszínt kevés olvasztott vajon süsd meg, sózd, borsozd ízlésed szerint, majd helyezd vajazott tepsire, és körülbelül fél centi vastagon vond be gombapéppel. Kend meg a felvert tojással. A vajas tésztát nyújts néhány milliméter vastagra, csavard fel a nyújtófára, és terítsd rá a bélszínre. Óvatosan hajtogasd a bélszín alá. A tetejét kend meg a maradék tojással, és forró sütőben körülbelül 20-25 perc alatt süsd a tésztát szép pirosra, a bélszínt pedig félangolosra. 15 percig pihentesd, majd nagyjából egy centi vastag szeleteket vágj belőle.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük