Citromos sertéssült konyakkal megbolondítva
A citrommal és konyakkal készített sertéssült egészen különleges fogás, amit akár a karácsonyi menü részeként is tálalhatsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A citromos sertéssült elkészítése igazán nem nagy kunszt, konyakkal megbolondítva ráadásul garantáltan elvarázsol mindenkit.

Próbáld ki ínycsiklandó receptünket, amit bármilyen körettel tálalhatsz, és varázsolj ünnepi hangulatot otthonodba!

Citromos sertéssült

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 10 dkg porcukor
  • 3-4 citrom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy pohár száraz, gyümölcsös fehérbor
  • 1 kis pohár konyak
  • 1 csokor rozmaring
  • bors

Mialatt a 240°C-ra állított sütő melegszik, sózd és borsozd a húst ízlésed szerint, majd vagdosd be a rostok irányával egyezően, és tűzdelj a kicsi nyílásokba rozmaringleveleket. Kenj ki olajjal egy tálat, tedd bele a húst, öntözd meg a borral, és szórj rá néhány rozmaringlevelet. Forgasd meg kétszer-háromszor a lében.

Először süsd 240 °C-on 15 percig, majd csökkentsd 160 °C-ra a sütő hőmérsékletét, öntözd meg a tálban lévő lével, és süsd még 15 percig.
Ezalatt oldd fel a porcukrot két citrom levében, majd öntsd hozzá a konyakot, és locsold meg ezzel a keverékkel a húst. Ismételd meg ezt a műveletet ötpercenként.

Néhány perccel a sütés vége előtt - ami körülbelül 50 perc összesen - tedd a tálba a vékonyra szeletelt citromkarikákat. Vedd le a húsról a spárgát, amellyel rögzítetted formáját, és tálald gyümölcskarikákon, az alaposan megtisztított sütőtálon.

Cikkünk megírásában Sylvie Girard Nagy konyhai mindentudó - Ezer recept és fortély című könyve segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük