Mennyei madártej
Könnyed desszert romantikus pillanatokhoz
A vaníliás krémen úszkáló édes habgaluskáknak nem lehet ellenállni, a párod sem fog.

- Elképesztően nőies az idei táskadivat: ezek a fazonok most a legnépszerűbbek »
- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Készíts egy tál madártejet, tedd be a hűtőbe, és a romantikus vacsora után kényeztessétek magatokat vele, aztán ha később megéheztek, ismét jöhet egy kis édes meglepetés.
A mazsola mellett szórhatsz rá egy kis fahéjat is, ha szeretitek.
Madártej
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 1,3 liter tej
- 10 dkg kristálycukor
- 2 evőkanálnyi porcukor
- 1 evőkanálnyi liszt
- 5 dkg mazsola
- 1 rúd vanília
- 1 fél citrom
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
A jó madártej titka a duplafalú edényben rejlik, tehát egy ilyenre mindenképpen szükséged lesz, ha ez megvan, nyert ügyed van. Önts bele egy liter tejet, szórj bele egy kanál porcukrot, kapard bele a vaníliát, majd tedd fel a tűzre. Ne forrald fel teljesen, amikor már közelít a forrásponthoz, húzd le a tűzről. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá, félidőben csepegtesd hozzájuk a fél citrom levét, majd amikor már keményre verted, keverd bele a maradék porcukrot. Kis lángra tedd a tűzhelyet, arra pedig a tejet, majd egy mélyebb kanállal szedj bele galuskákat a habból. Egy-egy percet főzd mindkét oldalukat, majd egy csepegtetőedénybe szedd ki őket.
Ha ez kész, jöhetnek a sárgáják. Keverd őket habosra a sárgájával, a lisztet keverd simára a maradék hideg tejjel, öntsd hozzá a vaníliás tejet, forrald fel őket így együtt, majd tedd félre egy kicsit hűlni. Ha már valamelyest visszahűlt, akkor gyors mozdulatokkal, folytonos keverés mellett add hozzá a sárgájás-cukros keveréket, ha egynemű lett, akkor kész is van. Vedd le a tűzről, szedd bele a galuskákat, szórd meg mazsolával, végül tedd hűtőbe, amíg nem lesz rá szükséged.
Vágykeltő fogások a feledhetetlen éjszakáért
Ha biztosra akarsz menni, hogy a szerelmesek napján igazán jó legyen az együttlét, készítsd el ezeket a fogásokat!
OLVASD EL EZT IS!

- valentin nap
- sütemény
Joghurtos bögrés süti gyümölcsökkel

- valentin nap
- eper