Mennyei madártej
Könnyed desszert romantikus pillanatokhoz
A vaníliás krémen úszkáló édes habgaluskáknak nem lehet ellenállni, a párod sem fog.

Készíts egy tál madártejet, tedd be a hűtőbe, és a romantikus vacsora után kényeztessétek magatokat vele, aztán ha később megéheztek, ismét jöhet egy kis édes meglepetés.

A mazsola mellett szórhatsz rá egy kis fahéjat is, ha szeretitek.

Madártej

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 1,3 liter tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanálnyi porcukor
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 5 dkg mazsola
  • 1 rúd vanília
  • 1 fél citrom

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A jó madártej titka a duplafalú edényben rejlik, tehát egy ilyenre mindenképpen szükséged lesz, ha ez megvan, nyert ügyed van. Önts bele egy liter tejet, szórj bele egy kanál porcukrot, kapard bele a vaníliát, majd tedd fel a tűzre. Ne forrald fel teljesen, amikor már közelít a forrásponthoz, húzd le a tűzről. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá, félidőben csepegtesd hozzájuk a fél citrom levét, majd amikor már keményre verted, keverd bele a maradék porcukrot. Kis lángra tedd a tűzhelyet, arra pedig a tejet, majd egy mélyebb kanállal szedj bele galuskákat a habból. Egy-egy percet főzd mindkét oldalukat, majd egy csepegtetőedénybe szedd ki őket.

Ha ez kész, jöhetnek a sárgáják. Keverd őket habosra a sárgájával, a lisztet keverd simára a maradék hideg tejjel, öntsd hozzá a vaníliás tejet, forrald fel őket így együtt, majd tedd félre egy kicsit hűlni. Ha már valamelyest visszahűlt, akkor gyors mozdulatokkal, folytonos keverés mellett add hozzá a sárgájás-cukros keveréket, ha egynemű lett, akkor kész is van. Vedd le a tűzről, szedd bele a galuskákat, szórd meg mazsolával, végül tedd hűtőbe, amíg nem lesz rá szükséged.

Vágykeltő fogások a feledhetetlen éjszakáért

Ha biztosra akarsz menni, hogy a szerelmesek napján igazán jó legyen az együttlét, készítsd el ezeket a fogásokat!

Ezt is szeretjük