Édes, laktató kényeztetés: tejszínes eperkrémleves
Habár az eper szezonja még odébb van, készíts mirelit változatból krémlevest! Megédesíti és feltüzeli a szerelmeteket!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habár furcsán hangzik, az eper az egyik legszexibb gyümölcs, nemcsak piros színe és édes íze miatt, hanem a benne található anyagoknak köszönhetően is. Ha szeretnél egy emlékezetes vacsorát - nem beszélve az azt követő forró pillanatokról -, akkor próbáld ki receptünket!

Tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg eper - mirelit is jó
  • 5 szegfűszeg
  • 4 dl tejszín
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fél dl olívaolaj
  • késhegynyi fahéj

Az epret mosd meg alaposan, szedd le a zöld részét, majd hagyd lecsepegni. Az olívaolajat öntsd egy serpenyőbe, és melegítsd meg. Szórd bele a szegfűszeget, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Néhány pillanatig pirítsd őket együtt, majd add hozzá az epret.

A citrom levét facsard ki, öntsd a serpenyőbe. Körülbelül 1 dl vízzel öntsd fel, a többit az eper majd kiengedi magából. Amikor felforrt, botmixerrel törd össze az epret, majd öntsd fel a tejszínnel. Forrald fel, és hagyd kihűlni. Tedd hűtőbe, és amikor rendesen lehűlt, már fogyaszthatod is.

Blog.hu ajánló