Édes, laktató kényeztetés: tejszínes eperkrémleves
Habár az eper szezonja még odébb van, készíts mirelit változatból krémlevest! Megédesíti és feltüzeli a szerelmeteket!

Habár furcsán hangzik, az eper az egyik legszexibb gyümölcs, nemcsak piros színe és édes íze miatt, hanem a benne található anyagoknak köszönhetően is. Ha szeretnél egy emlékezetes vacsorát - nem beszélve az azt követő forró pillanatokról -, akkor próbáld ki receptünket!

Tejszínes eperkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg eper - mirelit is jó
  • 5 szegfűszeg
  • 4 dl tejszín
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fél dl olívaolaj
  • késhegynyi fahéj

Az epret mosd meg alaposan, szedd le a zöld részét, majd hagyd lecsepegni. Az olívaolajat öntsd egy serpenyőbe, és melegítsd meg. Szórd bele a szegfűszeget, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Néhány pillanatig pirítsd őket együtt, majd add hozzá az epret.

A citrom levét facsard ki, öntsd a serpenyőbe. Körülbelül 1 dl vízzel öntsd fel, a többit az eper majd kiengedi magából. Amikor felforrt, botmixerrel törd össze az epret, majd öntsd fel a tejszínnel. Forrald fel, és hagyd kihűlni. Tedd hűtőbe, és amikor rendesen lehűlt, már fogyaszthatod is.

Ezt is szeretjük