6 buta újévi fogadalom, amit biztos nem váltasz valóra

Még most add fel

Bár jó lenne, ha megvalósulnának, ezeket az újévi fogadalmakat jobb, ha elfelejted.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szilveszterkor sokan tesznek újévi fogadalmat, mit szeretnének másképp csinálni a jövőben, mint korábban. Ez jó szokás, hiszen január 1-jével új esztendő kezdődik, ami egyet jelent egy új kezdettel. Mikor máskor lehetne tehát ennél alkalmasabb idő egy fogadalom tételére?

Eljárni sportolni, egészségesebben élni, gyakrabban látogatni a családot, sokat olvasni - ezek mind szuper és megvalósítható újévi fogadalmak. Vannak ugyanakkor a valóságtól eléggé elrugaszkodottak is, amelyeket hiú ábránd komolyan gondolni. Ilyen a következő hat is.

Ha valamelyikre ráismersz, jobb, ha még most, január elején leteszel róla, és kitalálsz helyette valami mást, ugyanis nem sok esély van rá, hogy sikerülhet megvalósítani.

Csak olyanba szeretek bele, aki megérdemli

Az a helyzet, hogy a szívnek nem lehet parancsolni, így aztán, ha meglátsz és megismersz valakit - legyen bár rendes vagy akár egy szélhámos pasi -, akiért kedve támad megdobbanni, nincs az az akaraterő, amivel el tudnád nyomni. Tegyél le tehát róla, hogy 2014-ben ezúttal ésszel választasz majd párt, mert a szerelmet illetően egyértelműen a szív az úr.

Nem állok le nőcsábász pasikkal

Rokon fogadalom az előzővel, de sajnos az érvek is hasonlóak, miért nem érdemes ilyen fogadalmat tenni.

Az, hogy ki tetszik meg a pasik közül, akik ostromolnak, nem döntés kérdése, hanem a kémiáé, a szimpátiáé - irányíthatatlan dolgoké. Lehet az a pasi akár egy nőcsábász is, sajnos. Annál is inkább, mert az ilyen férfiaknak nagyon hatásos, már-már hipnotizáló erejű szövegük is van.

Ha lesz pasim, nem rohanom le nagy érzelmekkel

Sokszor jártál már úgy, hogy friss kapcsolatodat a túl gyorsan jött nagy érzelmek tették tönkre? A pasik többsége megriad, ha új barátnőjük rövid idő elteltével már nagy szerelemről beszél.

Ha megfogadtad, idén másképp lesz, ki kell, hogy ábrándítsunk. Te 2014-ben is te leszel, és ha eddig nagyokat dobbant a szíved, ezután sem fog kisebbeket dobbanni. Ne is erőltesd magadra a jégcsapszerepet, mert akkor nem magadat fogod adni új kapcsolatodban. Legfeljebb azt fogadd meg, hogy nem hangoztatod a nagy érzelmeket túl korán.

Nem fogok féltékenykedni

A féltékenység komoly konfliktusforrás, és sajnos sok-sok kapcsolatot elemésztett már a történelem folyamán. Ha te is félted ettől a kapcsolatod, és megfogadtad, 2014-ben nem leszel féltékeny, jobb, ha el is felejted a fogadalmad. Kizárt dolog ugyanis, hogy ne érne utol egy kerek éven át a zöld szemű szörny, csak mert így határoztál. A féltékenység nem akaratlagos dolog. Inkább azt ígérd meg magadnak, hogy megtanulod jól kezelni a saját féltékenységedet.

Nem szerencsétlenkedem a randikon

Hacsak nincsenek jósnői képességeid, nem tudhatod előre, hogy mi fog történni egy randin, ergo arra sem vehetsz mérget, hogy nem fogsz szerencsétlenkedni. Az ilyesmi egyébként is abból ered, hogy az ember izgul, pláne az első randikon, tehát kikerülhetetlen a dolog. A kis csetlés-botlás ugyanakkor ne keserítsen el, hidd el, a pasik szerint az ilyesmi bájos dolog. Inkább nevess akár magadon is, az ugyanis oldja a feszültséget.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Kiszeretek az exemből

Sokadszorra is következzen a nagy igazság, hogy a szívnek nem lehet parancsolni. Szomorú, ha még mindig a volt pasidba vagy szerelmes, de hidd el, csak a múló idő, és esetleg egy jövőben felbukkanó pasi az, ami ellenszer lehet az érzelmeidre. Egy fogadalom nem vágja el az egészet, mint egy olló. Igyekezz egyedül is jól érezni magad, megerősödni, próbálj ki új dolgokat, összpontosíts befelé, az éned felé, hogy az kiteljesedhessen! Legyen inkább ez az újévi fogadalmad, így indulhatsz el a kigyógyulás útján.

Ezt is szeretjük