4 jó ok a még több szexre

Tudd meg, hogy valóban a biológia tehet-e arról, hogy a pasid többször kívánja a szexet, mint te, vagy esetleg párkapcsolatodban érdemes keresned a megbújó okokat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A közismert sztereotípia szerint a férfi a nap minden pillanatában a szexre gondol, egy újabb mondás pedig azt állítja, hogy valahol a nadrág cipzárja mögött hordja azt is, amivel gondolkozik. Nem csoda hát, ha a pasikról egy további szexuális általánosítás is él a köztudatban, miszerint többször akarnak ágyba bújni, mint a hölgyek. De vajon mi állhat a férfiak kirobbanó vágyának hátterében? Egyáltalán igaz, hogy minden pasi többet akar szexelni?

A férfivágy biológiája

Általában igaz lehet, hogy a férfi többet kívánja a szexet, hiszen hormonháztartásának köszönhetően teljesen máshogy működik. Egy átlagos pasinak a nap folyamán többször is lehet spontán merevedése, ami nem feltétlenül egy arra libbe csinosabb dekoltázsnak vagy az állandóan felmerülő pajzán gondolatoknak köszönhető. Kellemetlen helyzeteket okozhat egy szűkebb farmer is, ami súrlódik, illetve számos egyéb, mindennapos apróság.

Ami a nemi hormonokat illeti, azok is többször megbolydulnak egy átlagos nap folyamán. Míg a k vágya reggel lassan kezd emelkedni, és kora délután éri el a csúcsot, addig a férfi tesztoszteronszintje állandóan változik. Reggel, ébredés után rögtön magasan áll, ennek hatására pedig gyakran más is életre kel a takaró alatt: párod tehát ekkor is szívesen venne egy kis kényeztető gondoskodást.

A nap folyamán többször is megtörténik ez a változás, amit nem szükségszerűen jelez odalent az emelkedő zászlórúd, de biztos lehetsz benne, hogy a pasi vágya ezekben a periódusokban könnyen lángra kap. Ehhez pedig igazán nem kell sok, hiszen szexuális fantáziája alapvetően vizuális ingerek alapján működik. Ebből fakadhat, hogy párodnak sokszor elegendő előjáték az, hogy leveszed a bugyidat, míg benned még csak meg sem fordult a gondolat, hiszen csak át szeretnél öltözni.

Biológiailag kevesebbet kíván a nő?

Természetesen a k sem maradnak vágy nélkül a nap folyamán. A hormonháztartás azonban másképp működik, ami nemcsak napi bontás alapján értelmezhető. A menstruációs ciklusnak köszönhetően bizony vannak olyan napok, amikor a gyengébbik nem képviselőit nehezebb ágyba csalni, olykor viszont te is észreveheted magadon, hogy elég megérezned párod közelségét, máris szívesen szexelnél vele. A k többnyire a ciklus közepe táján kívánósabbak, amikor a peteérés történik. De nem csak emiatt működik azonban a vágy másképp a i oldalon.

Míg a férfiak a szép idomokra buknak, addig a i agyat bizony le kell nyűgözni, hiszen a vágy intellektuális vonalon indul be. Ráadásul az érzelmek sem maradhatnak háttérben, így igen ritkán esik meg a kkel az, ami egyes pasiknál mindennapos: hogy pusztán a látványtól lekívánkozzon a bugyi. Természetesen a lényegre térve már i fronton is sokat nyom a latba a vizuális élvezet: ha szeretsz sötétben szeretkezni, próbáld ki, milyen, amikor legalább egy olvasólámpát égve hagysz. Ne legyél szégyenlős: ha a szemeddel is láthatod, mennyire kíván a párod, sokkal izgatóbb lehet még az előjáték is.

Nem minden férfi agya jár állandóan a szexen

A szexuális vágy azonban nem kizárólag biológia függvénye. A helyzet tehát nem mindig alakul úgy, ahogy a hormonok diktálják, hiszen kulturális szokások és személyes élmények is hatással vannak arra, hogy ki hogyan viszonyul a szexhez. A régi korokban a k számára tabunak számított az orgazmus, arról nem is beszélve, hogy egyes afrikai törzseknél még ma is kivágják a lányok csiklóját.

Nyugaton azonban a szexuális forradalom óta egyre szabadabb a k vágya is, így nem szégyen bevallani, hogy bizony akad, amikor a pasi kíván kevesebbet. A szexuális szorongásokról sem szabad megfeledkezni, ami a férfiakat is utoléri, és egészen átalakítja a biológia által diktált vágyat. Megesik, hogy férfi létére is gátlásosabb valaki, és az új szexhelyzetek és játékszerek korántsem hozzák annyira lázba, mint azt nemisége sejteni engedné. A családi, szakmai konfliktusok, illetve a depresszió is derékba törheti egy férfi vágyát, de vannak helyzetek, amikor fokozottan lép életbe az örök igazság, és tényleg többet akar a pasi, jóval többet.

Miért akar néha többet?

Ha úgy érzed, párod egy ideje kívánósabb, mint amit megszoktál tőle, elképzelhető, hogy a kapcsolatotokban kell keresned a hibát. Amikor ugyanis egy pasi nem érzi magát elég férfiasnak egy mellett, két lehetősége van: vagy házon belül próbál meg bizonyítani, vagy azon kívül. Ha szeretnéd, hogy ez utóbbira ne kerüljön sor, nem árt odafigyelned párodra, illetve megérezned, hol van az a határ, amikor nem mondhatsz nemet. Természetesen nem kell mindig kielégítened, amikor csak eszébe jut a szex, ha azonban sok múlik a gyönyörön, jobb, ha te villanyozod fel férfiúi hiúságát, nem pedig egy másik .

A párkapcsolat - akárcsak a hormon háztartás - állandóan változik. Nem várható el, hogy mindig és mindketten ugyanolyan forrón kívánjátok egymást, de párod fellángoló szenvedélye mögött nem feltétlenül kell aggasztó okokat sejtened.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Lehet, hogy egyszerűen csak érzelmei kaptak új erőre, és ez a szexben is megnyilvánul.

Ezt is szeretjük