18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A női és a férfiorgazmus különbségei (18+)
Vajon a férfi mást érez, amikor közeleg a csúcs? És a nő tényleg többféle orgazmusra képes? Ismerd meg a válaszokat!

Ahogy annyi másban, férfi és nő a szexben is különböznek. És most nem arra gondolunk, hogy a hölgyek némi romantikára vágynak, míg sok pasi szeret a dolgok közepébe vágva a lényegre térni.

Valószínűleg benned is megfordult már a gondolat, hogy, ha kinézetre annyira különbözik egymástól a két nem, vajon az érzetben is hasonló eltérések vannak-e. Tudd meg, hogyan éli át a pasi az orgazmust, és ez mennyiben különbözik attól, amit te érzel, amikor közel a csúcs.

Mit érez a férfi?

Mivel a magzati fejlődés során ugyanabból a szövetből alakulnak ki a nemi szervek, az orgazmus átélése nagyon hasonló mindkét nemnél. Ahol különbség van, az inkább az, ami a szexet és a gyönyör pillanatát összeköti. A férfiak élvezete szorosan kapcsolódik a nemi szervükhöz, és a középpontjában az ejakuláció van. Mivel az orgazmus elengedhetetlen ahhoz, hogy teherbe ejtsék a nőt, nem meglepő, hogy a természet úgy intézte, hogy ne legyen sok gondjuk vele.

A szeretkezés során a férfi vágya elér egy csúcspontot, amikor a péniszben található barlangos testek teljesen telítődnek vérrel, és bekövetkezik a robbanásszerű gyönyör. Annál nagyobb fejfájást okoz esetenként neked, ha a pasi öröme a kelleténél hamarabb következik be, hiszen az orgazmus pillanata után az izgalmi szintje azonnal lezuhan, és a szexuális érdeklődés hamar alábbhagy. Ekkor kiábrándító módon alvásra vagy egy ízletes szendvicsre vágyik inkább, mint folytatásra.

Létezik többszörös férfigyönyör?

Nem feltétlenül kell azonban így lennie! Bár alapvetően a férfiak esetében az orgazmus szorosan összefügg az ejakulációval, bizonyos gyakorlatokkal ők is képesek lehetnek arra, hogy elsajátítsák a többszörös gyönyör képességét. Azokat a bizonyos PC-izmokat nemcsak neked érdemes edzésben tartanod: ő is játszadozhat a medencefenék izmaival.

Ha mindezt a megfelelő időzítéssel teszi, késleltetheti az ejakulációt, egyes elméletek szerint pedig ezzel a játékkal akár azt is elérheti, hogy úgy élje át a gyönyört, hogy közben vágya lankadatlan marad. Ez elméletileg lehetővé teszi a többszörös orgazmust, de a próba rajtad áll, hogy eldöntsd: vajon az izommunka csak késlelteti vagy megsokszorozza párod gyönyörét. Egy biztos: az elnyújtott orgazmus számára is ugyanolyan extatikus élmény, mint neked.

Hányféle női orgazmus létezik?

A nők többféleképpen képesek elélvezni, mint a férfiak. Emiatt már az 1900-as évek eleje óta, pontosabban Sigmund Freud óta vita tárgyát képezi a női orgazmus. Az osztrák pszichiáter úgy tartotta, kétféle gyönyör létezik: az éretlen, melyet a nők a csikló izgatásával élnek át, illetve az érett, vagyis a vaginális orgazmus, amelyről úgy hitte, hogy intenzívebb, mint az előző. Teóriájának hatására nem csoda, hogy a legtöbb nő még ma is úgy gondolja, csak a hüvelyi úton átélt gyönyör lehet az igazi, ha pedig erre képtelen, akkor valami nincs rendben a szexualitásával.

Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis 1960-ban Masters és Johnson, akik több mint tízezer párt figyeltek meg, és rengeteg kutatást végeztek, arra jutottak, hogy minden női orgazmus ugyanabból a pontból indul ki, közvetlen vagy közvetett stimuláció hatására.

Ezzel magyarázható tehát, hogy akármilyen bizarrul hangzik is, az anális szex is okozhat gyönyört, és vannak olyan nők, akik úgy is képesek átélni az orgazmust, ha csak mellüket izgatják.

Többszörös női gyönyör

A női vágy görbéje egészen más, mint a férfié. A gyönyör után nem múlik el szinte azonnal az izgalmi állapot, hanem lassan hagy alább, ami lehetőséget ad arra, hogy egymás után akár többször is elérhesd a csúcsot.

Ez a lassan csillapodó vágy okolható azért is, hogy míg párod legszívesebben a hűtőszekrényt támadná le, te még egy kis simogatásra és gyengédségre vágynál: a megértő partner azonban képes arra, hogy öt percre még parkolópályára helyezze a szendvicset.

A közös nevező

Bár a többszörös orgazmus a nők kiváltsága, a férfiakkal szemben a gyönyör számukra nem jár együtt minden együttléttel. Ha azonban nem csak az aktusra hagyatkoztok, hanem az alternatív lehetőségeket is kihasználjátok, szinte mindig átélheted. Ne feledkezz meg azonban arról, hogy a különbségek áthidalásához elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció.

Cikkünk Dr. Ruth K. Westheimer Szex című könyvének segítségével készült.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük