18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Az extatikus női orgazmus titka: U-pont (18+)

Az U-pont nem csupán könnyebben elérhető kistestvérénél, a G-pontnál, de hosszabb és "mélyebb" orgazmust is okoz.

Az első szexuális tapasztalatszerzés általában az önfelfedezés, mindegy, hogy fiúkról vagy lányokról beszélünk. Ennek során azonban a fiúk nagyjából ugyanazon mechanizmus alapján jutnak el az ejakulációig, mint később a hagyományos szeretkezés folyamán.

A lányok viszont először az úgynevezett klitorális orgazmussal ismerkednek meg, és nem feltétlenül sajátítanak el rutint a hüvelyi orgazmushoz. Egyes szakemberek még azt is megkérdőjelezik, hogy alkalmas-e minden nő hüvelyi orgazmusra. Így aztán némi misztikum övezi a női gyönyört.

Gyakori vélemény, hogy sokkal nehézkesebb a nő útja az orgazmus felé, ezért több odafigyelést, "praktikát” igényel, mint a férfi kielégülése. És minél többször hangzik el ez a megállapítás, annál mélyebben verhet gyökeret a nőkben is ez a sztereotípia.

Az újra "felfedezett" U-pont

Pedig szemlélhetnénk a dolgot úgy is, hogy a nők esetében már legalább két módon is elérhető a csúcspont. Tegyük hozzá, a férfiak testén is több eksztázisfokozó pont van, melyekkel nem nagyon szoktunk foglalkozni.
És bármilyen hihetetlen, most itt van egy újabb női gyönyörforrás, az U-pont! Hogy hol volt eddig? Nyugalom, megvolt mindig is, a tantraszexet bemutató írásokban például a kezdetektől ismerték. Sőt, valószínűleg sok nő már fel is fedezte a sajátját. Legfeljebb nem tudta, hogy az ott az U-pont...

Az U-pont "kistestvére": G-pont

A G-pont az U-pont "kistestvére", mely Grafenberg, ausztrál tudós nevének rövidítéséből született. Grafenberg 1950-ben publikálta felfedezését, mely szerint a női hüvely falán található egy idegvégződésekkel gazdagon átszőtt pont, és ennek ingerlésével érhető el a hüvelyi orgazmus egyik fajtája.

A pont helyzete csak nagyjából határozható meg, mivel ez egyénenként kicsit eltérő lehet. Meg kell keresni, fel kell fedezni!

Hol található a G-pont?
Kiindulásként: a vagina elülső falán található, körülbelül 1–1,5 centi átmérőjű terület. Stimulálása eleinte a vizeléshez hasonlatos ingert okozhat, ezután azonban mind a klitorális, mind a hüvelyi orgazmusnál erősebb kéjérzetet okoz.

A G-pont felkutatása még mindig nem biztosíték a nagy sikolyra, mivel a hüvely feszességétől, illetve a partnerek ügyességétől és a hímtag formájától is függ a siker. Az orgazmuskészségben pedig közrejátszik még a pillanatnyi idegállapot, ráhangolódás, illetve a gerinc menti idegpályák állapota is.

Extatikus gyönyör

Ezért akkora „ajándék” az U-pont, mivel a G-pontnál sokkal könnyebben elérhető helyen, a klitorisz alatt, attól úgy 2,5 centire, a húgycsőnyílás közelében található. Neve is erre utal: a latin Urethra elnevezésből származik. Ingerlése különösen magas gyönyörfokozatot ígér, mivel hormontermelő központ; serotonin termelődik itt.

U-pont
Hol találod? Hogyan fedezd fel, és miképp izgasd? Milyen meglepetésekre számíthatsz?
Konkrét tippek a tökéletes orgazmusért »

Először érdemes a nőnek önállóan megkeresni az U-pontját, és kitapasztalnia működését.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezután partnereddel közösen is felfedezhetitek a területet, így ismét bővül a női orgazmushoz vezető praktikák tárháza.
Mindkettőtök örömére…

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük