18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

10 ok a még több szex mellett: csodálatos, amit a szervezettel művel
Sokan nem is sejtenék, hogy ezek a kedvező hatások léteznek, pedig az együttlétek természetes velejárói.

A kiegyensúlyozott párkapcsolatban az egyik alapvető feltétel a mindkét fél számára kielégítő és jó szex, ám nemcsak a boldog kapcsolat egy kulcsát kapja kézhez vele az ember, de az egészségére is kedvező hatást gyakorolnak az együttlétek.

A szex ugyanis több jótékony hatással is bír a szervezetre nézve, melyekről sokan nem is gondolnák, hogy a szexualitással függenek össze. A következőkben tíz ilyen meglepő hatásról olvashatsz.

A szex tíz pozitív hatása

1. Erősíti az immunrendszert

A pennsylvaniai Wilkes Egyetem kutatói szerint a rendszeres szeretkezés erősíti az immunrendszert. Vizsgálatuk eredménye szerint azok szervezete, akik heti egy-két alkalommal együtt vannak párjukkal, több, a betegségektől óvó antitestet termel.

2. Növeli a nő libidóját

A chicagói Északnyugati Egyetem kutatói szerint a szex a nőnél növeli a libidót, mivel a vagina vérellátását fokozza, és hatására a hüvelyfal is nedvesebbé válik, ami emeli a szexuális vágyat. Mindemellett a hüvely rugalmasságát is fokozza.

3. Segít megelőzni az inkontinenciát

Az aktív szex olyan hatással van a női intim izmokra, akár egy intim tornagyakorlat. Mind az együttlét közben, mint az orgazmus során a szex megmozgatja az intim izmokat, ezzel edzve azokat. A karbantartott intim izmok és az erős medencefenék szükséges a vizelettartási képesség hosszú távú megőrzéséhez.

4. Befolyásolja a hüvely rugalmasságát

Az imént említett okból, vagyis az intim izmok edzése révén a szex a hüvely rugalmasságát is fokozza.

5. Alvássegítő

Orgazmus után a prolaktin hormon szintje megnő a szervezetben, aminek hatására az ember elálmosodik, így könnyebben alszik el.

6. Egyensúlyban tartja a hormonokat

A rendszeres szex segít a tesztoszteron és ösztrogén hormonokat optimális egyensúlyban tartani. E hormonok egyensúlyának felborulása számos betegség előidézője lehet, például a csontritkulásé.

7. Fogyaszt

A szex az egyik legkellemesebb formája a testmozgásnak, ráadásul percenként akár öt kalóriát is éget, így aztán hatékony segítség a fogyókúrában.

8. Fájdalomcsillapító hatású

A New Jersey-i Állami Egyetem kutatói szerint a szex növeli annak a hormonnak a szintjét a szervezetben, amely a fájdalomtűrő képességet meghatározza. Vizsgálatok szerint a nők esetében a vaginális stimuláció a hát- és lábfájdalom érzetét csökkenti, de a szex hatékony fejfájás-csillapító is, az önkielégítés pedig a menstruációs görcsök enyhítésében nyújthat segítséget.

9. Segít megelőzni a prosztatarákot

A Journal of the American Medical Association hasábjain megjelent tanulmány szerint azok a férfiak, akik havonta legalább 21-szer ejakuálnak akár szex, akár önkielégítés által, kevésbé valószínű, hogy prosztatarákban megbetegednek.

10. Stresszcsökkentő

A szex feszültségoldó, aminek két oka is van. Az egyik, hogy a partner közelsége, az érintkezés stresszcsökkentő hatású, a másik pedig, hogy szex  közben megnő a szervezetben a boldogsághormon, az endorfin szintje is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük