3 kritikus időpont a kapcsolatokban: a szakértő elmondta, hogy vészelhető át

A kritikus pontok átvészelése nem lehetetlen kihívás.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden társviszonynak megvan a maga különlegessége, ritmusa, fejlődési üteme. A következő három küszöb azonban komoly próbatétel még a legerősebb szerelem számára is.

Egy fedél alatt

Az első nagy kihívás az első együtt töltött években az összeköltözés pillanata, amikor is két eltérő ízlés, hitrendszer, szokásvilág és családi háttér csiszolódik össze. Rövid időn belül kiderül, hogy sikerül-e közös otthont teremteni, és bizony az álarcok is gyorsan lekerülnek. Az a régi mondás, hogy lakva ismerszik meg a másik, beigazolódik a hétköznapi konfliktusoknál, amikor is mindkét fél mást vár el, és feleannyi kompromisszumra sem hajlandó, mint ami a békés, nyugodt léthez kellene.

Érdemes lazán és türelmesen venni ezt az akadályt. Csak annyit adj fel magadból, amennyit a másik még ellentételezni tud. Legyen fokozatos átmenet az önállóságból a közös célok felé, és ha döccen az együttműködésetek, beszéljétek meg őszintén a kialakult helyzetet. Mondjátok el mindketten, hogy mit szeretnétek, és figyeljetek oda arra is, hogy mire lenne szüksége a másiknak.

Ki tolja a babakocsit?

Párból családdá válni sem megy minden esetben zökkenőmentesen. Ez már az az időszak - nagyjából a harmadik és ötödik közös évetek tájékán -, amikorra kialakult a bizalom, a terveitek megvalósításához megvan az összhang, azaz végre megbizonyosodtatok arról, hogy jól választottatok. Ezt a harmóniát bontja meg a gyerek érkezése, amikor is a férfi azzal szembesül, hogy egyre nagyobb felelősség nyomja a vállát, átmenetileg le kell mondania a társáról is, hiszen ettől a perctől a nő személyében már egy anyát is tudhat maga mellett.

A nő most non stop anya üzemmódban az élete egyik legfontosabb feladatát élvezi, a gyereknevelést. Fogjátok fel úgy, hogy mindketten kaptok egy rövid kis kimenőt a szülés után. Gyermeketek világrajöttével viszont nem zárult le semmit, sőt. Ő az egymás iránti elköteleződésetek és a kapcsolatotok erősségének élő bizonyítéka.

12 dolog, ami nélkül nem lesz hosszú a kapcsolatod

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mindenki a maga útján

Telnek az évek, kialakul egy biztonságos rutin a hétköznapokban, és közben mindketten változtok. Már nem csak az a fontos, amit együtt csináltok. A kapcsolatotok 7-12. évében mindketten sok energiát fektettek abba is, hogy saját magatokat építgessétek. Minden azon múlik, el tudjátok-e engedni olykor egymás kezét.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az, akinek éppen nagyobb szabadságra van szüksége, mondjuk a karrierje miatt, vajon számíthat-e a másik önzetlen támogatására? És egy későbbi időpontban a másik visszakaphatja-e majd egy számára fontos életszakaszban azt az odaadást, amit most ő fektet be? Ezeket a szempontokat mindig tartsátok szem előtt. Nem lehet az egyikőtök élete csupa lemondás, hogy fennmaradhasson a párkapcsolatotok. Ha a kötődés kölcsönös, az áldozat kiegyenlítődik. Így úszható meg, hogy valamelyikőtök csalódottan úgy érezze, lemarad az életéről a szerelme miatt.

Ezt is szeretjük