Nem csak a szex hiánya utal arra, hogy elmúlt a szerelem a házasságban - 5 jel, amire érdemes odafigyelni
Az érzések elgyengülésére, elmúlására számos apróság utalhat a pároknál. Sokan nem is tulajdonítanak nekik jelentőséget, pedig fontos lenne.

szomoru par cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Könnyű azt hinni, hogy a felek felismerik, ha egy házasságban vagy hosszú kapcsolatban elmúlt a szerelem. Pedig gyakran előfordul, hogy szinte észre sem veszik, hogy elhalványultak vagy az érzéseik.

Nem csupán a szexuális életben felmerült problémák és az együttlétek megritkulása, hiánya utalhat arra, hogy a felek már nem ugyanúgy viszonyulnak egymáshoz. Más, apró jelek is vannak, melyekre kevesen figyelnek oda, pedig fontos lenne. A következő dolgok ezt a problémát sejtetik a háttérben.

A szerelem nélküli házasság jelei

A munka, a háztartás és a gyerekek mellett nem könnyű egymásra is fókuszálni, és előtérbe helyezni a párkapcsolatot. De, ha minden esetben a háttérbe szorítják a másikat, és nem akarnak időt, energiát szánni egymásra, az komoly problémára figyelmeztethet. Persze, sokan bújnak a mögé, hogy sok más fontos dolguk van, de, ha igazán szeretik egymást, akkor képesek megoldani mindent úgy, hogy a partnerükre is koncentrálhassanak mellette.

A beszélgetések hiánya

Az állandó viták mellett az is intő jel lehet, ha elmaradnak az intim beszélgetések. A szerelem elmúlására utal, ha a felek csak a szükséges témákat, nehézségeket tárgyalják meg, kizárólag arról egyeztetnek, amiről muszáj, és eltűnnek köztük a meghitt párbeszédek. A ritkább veszekedések önmagukban nem jelentenek problémát, ugyanis ezek természetesek, normálisak minden pár esetében, sőt, kis mennyiségben jót is tesznek a kapcsolatnak.

Változások az ágyban

Sokaknál a szex hiánya jelzi a szerelem elhalványulását, de talán még többen vannak, akiknél csak az együttlétek során tapasztalt apróbb változások utalnak erre. Ha a felek úgy érzik, elmúlt a szenvedély a szeretkezésekből, már csak a kielégülés a legfőbb cél, és kevésbé fontos a másiknak való örömszerzés, az szintén az érzelmek eltűnésére figyelmeztethet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Amikor a barát az első

Persze, vannak olyan helyzetek, amikor egy barátnak, barátnőnek jobb elmondani a gondokat, mint a házastársnak, ám, ha minden esetben, még a kapcsolatban adódott problémák esetén is így van, az már bajt jelezhet. Nemcsak a szerelem elmúlására, hanem a két ember közötti viszony elgyengülésére is utalhat, főleg akkor, ha a jó híreket sem a férj vagy a feleség tudja meg először. Ez a jelenség ugyanis arra enged következtetni, hogy az illető érzelmileg helyettesíti a partnerét.

Nem számít, mit csinál a másik

Egy egészséges, érzelmekkel teli kapcsolatban, ha az egyik fél akár akaratlanul is bántóan viselkedik, az rosszulesik a másiknak. Ha azonban a szerelem elmúlt, bármit tesz a partner, az szinte egyáltalán nem viseli meg a párját. 

Mit lehet ilyenkor tenni?

A jelek felismerését követően mindenképpen érdemes átgondolni, hogy helyrehozható-e a kapcsolat, és visszahozható-e a szerelem, szeretet. A problémát pedig mindenképpen át kell beszélni a másikkal, és közösen vagy akár szakértői segítség bevonásával megoldást találni a helyzetre. Ha viszont semmi sem változik, és a felek úgy érzik, csak a megszokás tartja össze őket, illetve boldogtalanok együtt, akkor lehet, hogy a szétválás lesz mindkettejük számára a legjobb döntés.

A kézfogás megmondja, milyen a kapcsolat

A testbeszéd olyan apró, mégis fontos dolgokat leplez le, amelyeket máshogy lehet, hogy soha nem tudnál meg. Ezért érdemes figyelni a férfi apróbb rezdüléseit, köztük azt is, hogyan fogja meg a kezedet.

Ezt is szeretjük