5 ártatlannak tűnő szokás, ami már az elején megmérgezi a kapcsolatot - Gyorsan tönkreteszik a vonzalmat

Sokan beleesnek ezekbe a hibákba, pedig nem szabadna: a szakértők szerint sokszor okoznak szakítást.

szomoru par szakitas
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A párkapcsolatok első időszaka mindig a legizgalmasabb: pillangók repkednek a szerelmesek gyomrában, alig várják, hogy lássák egymást, sőt, ekkor még konfliktusok sem igazán alakulnak ki köztük. Éppen ezért olyan könnyű elfeledkezni néhány fontos dologról, és észrevenni az esetleges hibákat, melyeket már a kezdetekben elkövetnek a felek.

Már a rózsaszín köddel beborított hetekben, hónapokban érdemes odafigyelni arra, hogy ne szivárogjon be néhány mérgező szokás a kapcsolatba, ezek ugyanis már az elején könnyedén tönkretehetnek mindent még akkor is, ha látszólag ártalmatlannak tűnnek. Szakértők mondták el, melyek azok a gyakori problémák, amelyek gyorsan szétrombolják az éppen kibontakozó viszonyokat.

Munkahelyi üzenetdömping

Erin K. Tierno azt tanácsolja mindenkinek, hogy, ha azt szeretnék, hogy komolyra forduljon a kapcsolat, és hosszú távú legyen, akkor munkaidőben kerüljék az állandó üzenetváltásokat. Egy-egy kedves mondattal persze nincs semmi gond, de az állandó írogatás gyorsan zavaróvá válhat a másik számára, főleg, ha a munkahelyén lehetősége sincs igazán válaszolni ezekre. A szakértő szerint ilyenkor gyakran túl ragaszkodónak tartják a másikat, és úgy érzik, nem hagynak nekik privát szférát, szabadságot. Így pedig hamar elmúlnak az érzelmek, a szerelem és a vonzalom. 

Túlzott tervezés

Az új szerelmek boldogsága és izgalma azt eredményezheti, hogy a pár néhány hét után már a közös életet és a gyerekeket tervezgeti. Ezzel alapvetően nincs probléma, de Julie Spira randiszakértő szerint nem szabad túlzásokba esni. A szilárd elhatározások és elképzelések gyakran ijesztővé válnak valamelyik fél számára, és azt is eredményezhetik, hogy túl gyorsan halad előre a kapcsolat, majd végül olyan irányt vesz, amire nem feltétlenül vágynak mindketten. Ez pedig gyorsan szakításhoz vezethet.

Elhanyagolt barátok

Rengetegen beleesnek abba a hibába, hogy a kezdetekben csakis új szerelmükkel akarják tölteni minden egyes percüket. Elhanyagolják a barátaikat, sőt, sokan el is várják a másiktól, hogy ezt tegyék. Ám ez a szokás már korán megmérgezi a viszonyt. Egy idő után ugyanis előfordulhat, hogy a párjukat okolják majd az elvesztett ismerősök miatt, vagy később boldogtalannak és magányosnak érzik magukat még a kapcsolatban is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Állandó hasonlítgatás

Sokan hibáznak abban is, hogy rendszeresen az előző partnerükhöz hasonlítják a jelenlegi párjukat. Amanda Raimondi párkapcsolati szakértő szerint viszont ez mindenképpen káros: akkor is, ha önmagában teszi meg az illető az összehasonlítást, de akkor főleg, ha a másik szemébe mondja az észrevételeit, megjegyzéseit. Érdemes tudatosítani, hogy minden szerelem más, és nem szabad egymáshoz viszonyítgatni őket, főleg nem ugyanazt elvárni az új partnertől, amit a régi is tett. Ez ugyanis gyorsan megöli az érzéseket, és akár neheztelést is kiválthat a felekben, így szép lassan tönkreteszi a kapcsolatot is.

Fotóáradat

Gyakori, hogy a pár egyik tagja aktívabb a közösségi oldalakon, míg a másik inkább hanyagolja őket, esetleg csak kapcsolattartásra használja. Ebben az esetben főleg, de egyébként is zavaró lehet egyeseknek, ha valaki már néhány randi után állandóan megosztja a közös képeket, posztol a szerelméről, és nyilvánossá teszi a kapcsolatot. Julie Spira szerint vannak, akik inkább privát kapcsolatra vágynak, ezért ellenérzést kelt bennük, ha a másik állandóan posztol. Hosszútávon pedig még zavaróbb lehet, és még több konfliktust szülhet. 

Zavaró női szokások

Vannak olyan szokások is, melyek egyszerűen az őrületbe kergetik a pasikat. Érdemes tudni, mik ezek, mert sokszor a nők pont, hogy szexinek gondolják őket, de az is gyakori, hogy önkéntelenek.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük