Nonverbális jelek, melyek arra utalnak, hogy a férfi már nem szereti a nőt - Nem olyan nehéz észrevenni

A szakértők szerint előre megjósolható a szakítás, csak a testbeszédet kell figyelni.

boldogtalan par
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szerelem elmúlását rengeteg, akár jelentéktelennek tűnő apróság jelezheti. A legtöbbször ugyanis előre sejthető, ha a másik fél már nem ugyanúgy érez a párja iránt, mint azelőtt. 

Sokan nem veszik észre ezeket, mert gyakran csak kisebb viselkedésbeli változások figyelmeztetnek arra, hogy a másik szakítani akar. A testbeszéd viszont általában már egészen korán sejteti a kapcsolatban felmerülő problémákat.

Jelek, hogy a férfi már nem szereti a nőt

Ha valaki már nem szereti ugyanúgy a párját, akkor ösztönösen másképp viszonyul hozzá még akkor is, ha egy ideig palástolni akarja az érzéseit. Patti Wood testbeszédszakértő szerint viszont vannak olyan egyértelmű, nonverbális jelek, melyeket nem tud rejtegetni: ezekből leolvasható, ha a férfi részéről elillant a szerelem.

Az első és legfontosabb, hogy észre kell venni a változásokat. Ha beszélgetés közben korábban közelebb hajolt, mélyen a szemébe nézett a párjának, most pedig tartja a távolságot, és elpillantgat, az rosszat sejtethet. Ahogyan az is, ha elmaradnak a kisebb érintések, vagy gyakran távolabb lép a párjától. Szintén gyakori jelenség ilyenkor, hogy a pasi elhúzza magát, ha kézfogásra kerülne a sor, esetleg direkt zsebre teszi a kezét, hogy ne kelljen érintkeznie a nővel.

A testbeszéde árulkodik a szerelem elmúlásáról

A szakértők szerint intő jel lehet még az is, ha gyakran beszélget a másikkal karba tett kézzel, esetleg még a lábait is keresztbe teszi. Így próbálja minél inkább elszigetelni magát a partnerétől, és elutasítja a kezdeményezését, közeledését.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az sem mindegy, hogyan sétál a párja mellett. Ha sokkal hátrébb vagy előrébb lépked, és nem szorosan mellette, az azt jelentheti, hogy érzelmileg is eltávolodott tőle, igyekszik kerülni a testkontaktust is. Ez azonban nemcsak mozgás közben igaz: ha egy kanapén lenne rá lehetőség, mégsem közvetlenül a nő mellé, hanem sokkal messzebb ül le, és ez rendszeressé válik, az is előrevetítheti a szakítást.

Mindezeken kívül még számos apróság utalhat arra, hogy a férfi már nem érez ugyanúgy a párja iránt: például, ha nem fordul a nő felé beszélgetés közben sem arccal, sem testtel, ha látványosan ásítozik, unatkozik, vagy a lábfejét nézi, miközben a másik beszél hozzá. Ha valaki ezeket tapasztalja a szerelmétől, akkor sajnos van rá esély, hogy hamarosan szakítás lesz a vége. Ezért érdemes rákérdezni, van-e valami probléma, bántja-e valami, hogy minél előbb kiderüljenek a háttérben húzódó okok.

Árulkodó testbeszéd

A testbeszéd nemcsak az érzésekről árulkodik, hanem arról is, hogy mennyire magabiztos a másik, mit gondol a beszélgetőpartneréről, vagy éppen hogy érzi magát. A képek alatt megtudhatod, melyik mozdulat mit jelent.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük