4 gondolat, ami tönkreteszi a legerősebb kapcsolatot is - Szabotálják a boldogságot

Ha valakiben a kapcsolat során állandóan jelen vannak ezek a kétségek, bizonytalanságok, az hosszútávon biztosan szétrombolja a szerelmet.

Káros gondolatok a kapcsolatban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A párkapcsolatok igen törékenyek tudnak lenni, és egy-egy apró tett, szokás vagy akár gondolat is olyan mély, tartós sebeket ejthet, melyek később szép lassan teljesen tönkreteszik azt.

Sajnos sok ember küzd legbelül az önbizalomhiány, vagy a régi kapcsolatok okozta bizonytalanságokkal, és ezek a félelmek képesek szétrombolni a szerelmeket. A következő negatív gondolatok, ha mélyen ott bujkálnak az egyik vagy mindkét félben, a legerősebb köteléket is megmérgezik.

„Nem tudok versengeni az exeddel”

Gyakori jelenség, hogy az új kapcsolatok esetén a pár egyik tagjában felmerül a gondolat, hogy nem olyan jó a partnere számára, mint az előző szerelme volt, és biztosan nem táplál iránta ugyanolyan érzéseket, mint exe iránt. Ez főleg akkor jellemző, amikor a másik egy több évig tartó, komoly viszonyból lépett ki. Az igazság viszont az, hogy nem véletlenül döntöttek a szakítás mellett, oka volt a szétválásuknak, és annak is, hogy az illető most az új szerelmével van. Ezt a kétséget minél hamarabb el kell felejteni, mert borzasztóan rossz hatással van a kapcsolatra.

„Ezt a kapcsolatot is el fogom szúrni”

Ha valakinek több kapcsolata futott zátonyra, akkor érthető, ha aggódik amiatt, hogy ismét szakítás lesz a vége. De egyrészt nem szabad azt gondolni, hogy minden csak a saját hibáiból kifolyólag történt, másrészt pedig ez az állandó szorongás olyan tettekhez vezet, melyek tényleg megmérgezik a szerelmet. Akárhányszor felmerül valakiben ez a gondolat, azonnal el kell felejteni, és inkább csak élvezni a boldogságot. Persze, törekedni kell arra is, hogy mindkét fél a lehető legjobbat hozza ki önmagából és a kapcsolatból.

„A boldog párok sosem vitatkoznak”

Az elején még könnyű azt hinni, hogy viták nélkül működhet egy kapcsolat, de ez a felfogás igen káros lehet. Akármennyire is szerelmes egy pár, és akármennyire is jó a viszonyuk, nincs olyan, hogy néha-néha ne lennének nézeteltérések vagy akár nagyobb konfliktusok. Nem szabad azt gondolni, hogy, ha vannak veszekedések, akkor már elmúlt a szerelem, és hamarosan úgyis szakítás lesz a vége. Valójában ugyanis inkább az jelent veszélyt, ha nincsenek viták.

„A te dolgod, hogy boldoggá tegyél”

Egy kapcsolat két emberen múlik, akiknek törekedniük kell a saját és a másik boldogságának megteremtésére, összehangolására egyaránt. Igen helytelen, ha valaki úgy gondolja, hogy a partnerének kell megtennie mindent érte, és azért, hogy jól érezze magát. Egy kiegyensúlyozott szerelemben nem jó, ha valaki azt várja, hogy a másik tegyen mindig a kedvére, ez gyorsan tönkreteszi az egészet. Hiszen egy jó kapcsolat a kölcsönösségen alapul.

A testbeszéd árulkodik az érzésekről

A testbeszéd rengeteg mindenről mesél, többek között arról is, hogy vannak-e problémák a kapcsolatban, illetve őszinte szerelmet éreznek-e egymás iránt a felek, vagy csak a megszokás tartja őket össze. A következő képeken megtudhatod, miről mesélnek a szokások.

Szerelmesek vagytok egymásba, vagy csak hiszitek? A testbeszéd nem hazudik

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotók: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük