Elvált férfiak meséltek arról, mit kellett volna másképp csinálniuk - Ezt bánták meg a legjobban

Sokat gondolkodtak a válás után, és elárulták, mi a legnagyobb hiba, amit szerintük elkövettek a házasságuk során.

Mit bántak meg az elvált férfiak?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akármi miatt megy tönkre egy házasság, a válás előtt vagy után valamikor szinte mindenki igyekszik kitalálni, hol ronthatták el, mit kellett volna másképp csinálni. Ez azért is rendkívül hasznos, mert, ha rájönnek, mi volt a szakítást okozó probléma, akkor a következő kapcsolatban ügyelhetnek rá, igyekezhetnek elkerülni.

Néhány férfi nemcsak magában gondolkodott ezeken, hanem az interneten is elmondta, mi az, amit, úgy érzi, elrontott. Nem feltétlenül csupán olyan dolgokat említettek, melyekre a legtöbben gondolnának.

„Bárcsak ugyanakkor feküdtünk volna le aludni”

- Még azelőtt sem bújtunk ágyba egy időpontban, hogy külön szobába költöztünk volna. És most egyáltalán nem a szexről beszélek, csupán arról, hogy nem egyszerre feküdtünk le. Én mindig sokáig fent voltam, sorozatokat néztem, vagy tévéztem, mert úgy gondoltam, ő túl korán indul aludni. Azóta rájöttem, hogy nagyon különleges és szoros kapcsolatot eredményez az, ha együtt töltik a nap végét a párok. Összebújni és ölelkezni a fárasztó munkanap után, beszélgetni, és együtt ellazulni - ezek a dolgok olyan köteléket adnak, amire mindenkinek szüksége van - írta Adam Petzold.

 „Bárcsak ne hallgattam volna el a gondolataimat”

- Annyi minden van, amire utólag jöttem csak rá, hogy teljesen rosszul csináltam. De, ha egyet kellene választanom, az az lenne, hogy mindenről hallgattam. Például nem szóltam, hogy még várjunk az összeköltözéssel, mert nem állok készen, vagy egészen apró dolgokról sem, mint például, hogy utáltam a brokkolis kaját, amit főzött. Tiszteletlenségnek éreztem volna, hogy beszélek ezekről, pedig valójában csak őszinteség lett volna. Már tudom, hogy minden ilyet meg kell osztani a másikkal, hogy meg tudjátok beszélni, és lássa, tudja, mit érzel, vagy mit gondolsz. Mert, ha nem így történik, az szétrombolja a kapcsolatot - vallotta be Craig Tomashoff.

„Igyekeznem kellett volna helyrehozni a dolgokat”

- Amit a legjobban megbántam a három éve történt válásom óta, az az, hogy nem adtam bele mindent abba, hogy rendbe tegyük a problémáinkat, még mielőtt szakítottunk volna. Túl öntelt voltam, és távolságtartó, inkább úgy döntöttem, hogy megpróbálok nem foglalkozni az egésszel. Azt tudom, hogy annál a pontnál, ahova végül eljutottunk, a válás volt a legjobb megoldás. De úgy érzem, nem kellett volna hagynom, hogy odáig fajuljon a dolog. Igen, a végén már boldogtalanok voltunk, de a gyermekeink és a mi életünk sem lesz már ugyanaz, és szerintem megelőzhettük volna ezt az egészet - írta Derick Turner.

A cikk az ajánló után folytatódik

 „Bárcsak meghallgattam volna”

- A válás egyfajta fájdalmas ébresztő volt számomra. Sok apró hibát elkövettem a 16 év alatt, de a legnagyobb az volt, hogy nem hallgattam meg a feleségemet, amikor arra lett volna szüksége. Inkább hárítottam mindent, vagy egyszerűen csak elsétáltam, és nem foglalkoztam vele. Azt csak most értettem meg, hogy ez a bizalom és az intimitás elvesztéséhez vezetett. Még mindig úgy hiszem, ha lenne esélyem, hogy újra vele legyek, és sokkal odafigyelőbb, tiszteletteljesebb és törődőbb lennék, túljutnánk minden nehézségen - mesélte Gerald Rogers.

„Vállalnom kellett volna a felelősséget a hibáimért”

- Amit a legjobban sajnálok, az az, hogy nem voltam elég öntudatos, és nem is tudtam igazán jól kommunikálni a feleségemmel. Sosem gondoltam át, mit éreztem, és miért, mit mondtam, és miért, csak automatikusan reagáltam mindenre. Később kezdtem csak el dolgozni ezeken a problémákon, és akkor jöttem rá a hibáimra, és arra, hogy milyen szerepem volt abban, hogy tönkrement a házasságunk. Azelőtt nem voltam képes felelősséget vállalni a tetteimért - árulta el Billy Flynn.

Válós szelfi az új őrület

Egyre több elvált pár posztol közös fotókat a netre a frissen aláírt papírjaikkal. Sokak szerint pozitív üzenetet akarnak közvetíteni a képekkel, míg mások szerint inkább viccet csinálnak az egész fájdalmas folyamatból. Nézd meg a képeket, és döntsd el, neked mi róluk a véleményed.

A frissen elvált párok képein háborog az internet - Meglepő fotókat posztolnak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük