„Nem vagy te túl öreg a Tinderhez?” - 6 nő tapasztalata a válás utáni randizásról

Őszintén mesélték el, milyen volt újra belevágni a randizásba, és hogy sült el a dolog.

Randizás a válás után
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A válás mindenkit megvisel, a nehézségek után pedig nem könnyű újra talpra állni. Sokan először el sem tudják képzelni, milyen lesz más férfiakkal találkozgatni, és számtalan nő retteg attól, hogy bele kell vetnie magát a randizásba.

Többeket gyötörnek a kétségek, félnek az új dolgoktól, az új kapcsolattól. Azok a nők is így voltak ezzel, akik a Women’s Health magazin oldalán osztották meg történeteiket a saját újrakezdésükről és az élményeikről, nehézségeikről. De őszintén mesélték el azt, hogy ők hogyan élték meg a helyzetet, azért, hogy másokat is arra bátorítsanak, megéri újra belevágni a boldogságért.

Ilyen a randizás a válás után

- Fiatalon mentem férjhez, és a válás után úgy éreztem, mintha az egész életemet egy boldogtalan házasságban töltöttem volna. Másfél évet vártam, mire elfogadtam egy meghívást egy randevúra. Nem akartam, hogy érzelmileg ingatagon, problémákkal tele vágjak bele egy új kapcsolatba. Minden sokkal jobban alakult, mint gondoltam. Három szeretetteljes kapcsolatot éltem át olyan pasikkal, akik tényleg igazán kedvesek és rendesek voltak. Most egy jóképű sebésszel járok, akivel együtt szeretnénk leélni az életünket. Mindegyik párkapcsolatom sokkal jobb volt, mint a férjemmel a házasságom bármikor. Boldog vagyok, hogy újra mertem nyitni a férfiak felé - mesélte a 41 éves Linda.

- Nagyjából négyszázszor randevúztam a válásom óta. Félelmetes, lenyűgöző, vad, önbizalom-növelő és lélekpróbáló is volt egyben az elmúlt időszak. A legfontosabb ilyenkor az, hogy ne vedd komolyan a dolgokat, érezd jól magad, és ne félj tapasztalatokat szerezni - mondta a 47 éves Tiffany.

- Hogy ideges voltam-e? Arra nincs is kifejezés, mennyire. Azt hittem, majd valahogy természetes úton-módon összefutok egy férfival, és kialakul a dolog. De aztán ez nem így történt, és változtatnom kellett a hozzáállásomon. „Nem vagy te túl öreg a Tinderhez?” - kérdezgettem magamtól, de végül belevágtam. Vagy harminc randira elmentem a társkeresőknek köszönhetően, amikor végre eljött a hercegem. Négy éve vagyunk együtt, és közösen tervezzük már az életünk minden apró részletét. Senki ne felejtse el: lehet, hogy meg kell csókolni néhány békát ahhoz, hogy megtalálja a herceget, de az biztos, hogy megéri - árulta el az 52 éves Stacey.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Új lehetőségek és önmaguk megtalálása

- Talán az volt a legnehezebb része, hogy újra meg kellett tanulnom bízni önmagamban és a megérzéseimben. Először kivettem egy kis szabadságot a munkahelyemről, hogy legyen időm és alkalmam feldolgozni azt, hogy tönkrement a házasságom. Az első randin inkább csak meg akartam tapasztalni, milyen újra férfiak mellett lenni. Borzasztóan ideges voltam, de aztán elkezdtem élvezni a másik társaságát, és nagyon jó volt vele beszélgetni. Szerintem ilyenkor az a legfontosabb, hogy egy nő nyitott legyen a beszélgetésre, aztán a többi majd kialakul - tanácsolta a 41 éves Alicia.

- Nehéznek és ijesztőnek találtam a válás utáni randizást, de úgy gondoltam, hogy rám fér egy új kezdet. Csak a szórakozás és az időtöltés kedvéért találkoztam másokkal, és közben sok mindent megtudtam önmagamról, illetve arról, hogy mit várok egy férfitól, egy kapcsolattól. Aztán öt hónap után készítettem erről egy listát, és több sikertelen randi után a társkeresőkhöz fordultam. Leírtam az elvárásaimat, nem sokkal később pedig két pasi jelentkezett is. Az egyikük tényleg a lelki társam, hét év járás után össze is házasodtunk. Működik ez a módszer, higgyétek el! - mondta a 48 éves Sonja.

randi

- 34 évesen váltam el, azelőtt 24 évesen voltam először randevún. A válás után társkeresőkön kezdtem ismerkedni, ami számomra nagyon furcsa és idegen volt. Miután először találkoztam egy kedves, kétgyermekes apukával, az egész éjszakámat végigsírtam, de igazából nem is tudom, miért. Sok jó és néhány rossz tapasztalatom volt ezt követően, akadt olyan pasi is, aki már egy hét után el akart venni. És, bár találkoztam valakivel végül véletlenül, személyesen, akivel jól alakulnak a dolgok, rájöttem, hogy nincs szükségem férfira ahhoz, hogy boldog legyek. Felfedeztem, ki is vagyok valójában, és végre kiléphettem egy kicsit a feleség- és anyaszerepből. Fantasztikus és felszabadító érzés volt - mesélte el a történetét Liza.

A nők mind egyetértettek abban, hogy teljesen természetes, ha az elején valaki fél, aggódik, és nehezen vág bele újra a randizásba. De mindenkinek erőt kell vennie magán, összegyűjteni a bátorságát a saját boldogsága érdekében. Az első találkák lehet, hogy furcsák, szokatlanok és izgalommal telik lesznek, de igyekezni kell élvezni az élet minden pillanatát, és boldogan várni, mit hoz a jövő, mert a tapasztalataik alapján mindig jobb lett, mint a válásuk előtt.

Ezt is szeretjük