A válóperes ügyvédek szerint 5 dologgal előzhető meg a szakítás - Sorra vesszük őket

Mindennap találkoznak a házasságromboló szokásokkal és okokkal: most elmondták, mire kell figyelned, hogy elkerüld a szakítást.

par problema

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy ügyvéd komoly betekintést nyer a megromlott párkapcsolatokba. Látja, hogy viselkednek egymással a felek, és azt is elmondják nekik nagy vonalakban, hogy miért ment tönkre a házasságuk, mi az, amiért kérvényezik a válást.

Rengeteg nehézséget és problémát hallanak az ügyfelektől, és, bár nem lehet könnyű mindennap ilyen helyzetekkel megbirkózni, valójában tanulhatnak is belőlük. Hosszú évek tapasztalata alapján rájönnek, melyek azok az alapvetők hibák, amelyek szétrombolják a legtöbb kapcsolatot. Ezeket osztották meg a Huffington Post oldalán, hogy segíthessenek másoknak megelőzni a bajt.

Az időzítés mindig fontos

James Sexton New York-i ügyvéd az időzítés fontosságát hangsúlyozta. Ha bármi olyan dolgot kell megbeszélnetek, ami a közös életeteket érinti, mindig várj a megfelelő alkalomra. Soha ne álljatok le átbeszélni egy hosszú és fárasztó nap után, vagy akkor, amikor egyikőtök rossz passzban van. Ekkor ugyanis sokkal nagyobb az esély arra, hogy összevesztek, vagy rossz döntést hoztok majd. Válassz ki egy nyugodt időszakot, de a romantikus együttlétekre lehetőséget adó alkalmakat se rontsd el vele. Ez nemcsak a nagy beszélgetésekre vonatkozik, hanem arra is, ha valami apró kritikát, kérést fogalmaznál meg a párod felé.

par beszelget

A szerelem az apróságokon múlik

Natali Gregg, texasi ügyvéd szerint minden kapcsolaton dolgozni kell, de megéri az erőfeszítést. Karrierje során azt tapasztalta, hogy a szerelmesek egy idő után megfeledkeznek az apró, örömteli pillanatok fontosságáról. Ez a szokás viszont az idő múlásával fokozatosan tönkre teszi két ember viszonyát. El kell fogadni, hogy az egymás iránti érzések és a felek közti kapcsolat megváltozik, de nem szabad elhagyni az apró kedvességeket, a romantikus kiruccanásokat vagy a kettesben töltött estéket. Meg kell tanulni beszélni a másik szeretetnyelvét, azaz úgy kell kifejezni az érzéseket, hogy azt ő is egyértelműen lássa. Van, akinek egy-két kedves mondat, van, akinek egy apró meglepetés, és van, akinek egy ölelés jelenti, hogy a másik szereti: mindenki más, ezért kölcsönösen figyelni kell egymás igényeire.

Nem változtathatod meg

Sokan úgy vágnak bele egy kapcsolatba, hogy látják a másik hibáit, de úgy gondolják, majd ők megváltoztatják a párjukat. De ez az, ami a legrosszabb hozzáállás, és amit nem szabad. Lisa Helfend Meyer Los Angeles-i ügyvéd szerint a legtöbb házasságban ez alapozza meg a válást.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ha a felek változtatni akarnak egymáson, akkor azzal egyrészt a másik önbizalmát és önbecsülését rombolják, mert úgy fogja érezni, hogy nem elég jó a párjának. Másrészt pedig ők sem elégedettek a társukkal, ami egy idő után szintén erős szakító ok. Fogadd el a párodat úgy, ahogy van, és ne akarj rajta megváltoztatni semmit. Mert, ha van valami, amit úgy érzel, nem bírsz hosszútávon elviselni, akkor lehet, hogy mégsem ő az igazi.

Nem szólhat mindig minden a gyerekekről

Karen Covy szerint a gyerekek megszületése után sokan elfelejtenek szerelmespárnak lenni, és inkább csak szülőként funkcionálnak tovább. Az ügyvédnő elmondta, hogy rendkívül sok pár azért dönt a válás mellett, mert a kicsik nevelése közben egymással alig törődtek, és szép lassan darabokra hullott a kapcsolatuk. Természetesen érthető, hogy a gyermeket teszik az első helyre a szülők, de Karen Covy szerint nem szabad, hogy ez mindig így legyen. Igenis kellenek olyan időszakok, amikor valaki vigyáz az apróságokra, és a párod lesz az első. Nem szabad engedni, hogy elmaradjanak a kettesben töltött pillanatok, és nem szabad elhanyagolni egymást.

par beszelget2

Lényeges apróságok

Többen azt hangsúlyozták, hogy nem szabad halogatni, ha gond van a kapcsolattal, hanem már az első problémák megjelenése után tudatosan dolgozni kell a jobbá tételen és a helyrehozáson. Mert, ha túl sokáig vártok, minden csak rosszabb lesz, és nem lesz mit megjavítani. Említették még, hogy a kommunikáció és a gondok megbeszélésének hiánya is gyakran vezet a viszony elmérgesedéséhez, majd váláshoz. És, amit még lényegesnek tartottak: bízz meg a másikban, ne feltételezz alapból rosszat a viselkedéséről, és mindig érzékeltesd vele, hogy szereted, és vonzónak találod. Ha ezeket mindkét fél betartja, az ügyvédek szerint jó eséllyel elkerülhető a válás.

Ezt is szeretjük